powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Καραγιάννης: Ερώτηση στη Βουλή για τα συνταξιοδοτικά προβλήματα των συνεταιριστικών υπαλλήλων


Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, σχετικά με τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων στο τέως Ταμείο Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ).
Η διευθέτηση των θεμάτων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων στο εν λόγω ταμείο καθυστερούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της έλλειψη ερμηνευτικής εγκυκλίου για τις διατάξεις του άρθρου 61 του Ν. 4277/2014. Παρότι η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016, τα συνταξιοδοτικά προβλήματα των συνεταιριστικών υπαλλήλων εξακολουθούν να είναι άλυτα και οι ασφαλισμένοι του τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ παραμένουν ακόμη και σήμερα σε καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρίας, ελέω γραφειοκρατίας.

Οι βουλευτές, με την παρέμβασή τους, επισημαίνουν πως υπάρχουν αιτήματα συνταξιοδότησης που εκκρεμούν για διάστημα μεγαλύτερο των 5 ετών, με συνέπεια την πλήρη οικονομική αδυναμία των ενδιαφερομένων, αφού δεν τους παρέχεται προσωρινή σύνταξη μέχρι τον υπολογισμό της οριστικής και ζητούν από την υπουργό να μεριμνήσει ώστε να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα και να διεκπεραιωθούν οι μακροχρόνια εκκρεμείς αιτήσεις των ασφαλισμένων του τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: