powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Άνοιξε το TAXIS για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης


Όποιος κάνει αίτηση πριν την Πρωτοχρονιά,  θα πάρει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης έως τις 31 Ιανουαρίου του 2017.
Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις αιτήσεις του επιδόματος.
Όποιος καθυστερήσει και υποβάλει αίτηση αφού αλλάξει ο χρόνος, θα δει λεφτά στον λογαριασμό του το καλοκαίρι!
Κάνοντας είσοδο στην υπηρεσία Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, αν είστε
Δικαιούχος Δικαιούχος του Επιδόματος, ή αν δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας ως Διαχειριστής - Εκπρόσωπος των ενοίκων της, μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση.
Η βασική προϋπόθεση για την χορήγηση του επιδόματος είναι να έχουν αγοράσει ήδη πετρέλαιο θέρμανσης, πριν καταθέσουν την αίτηση. Η προκαταβολή που δινόταν έως το 2014 καταργήθηκε πέρυσι και, άρα, δεν πρόκειται για επίδομα για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, αλλά για όσους είχαν τα λεφτά και το αγόρασαν ήδη.
Αν παρέλθει η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, τότε η καταβολή του επιδόματος προβλέπεται ότι θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.
Η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2016-17, εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, στις 16 Δεκεμβρίου. Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis, άνοιξε μόλις σήμερα. Εφέτος ισχύει ό,τι και πέρυσι, με τη διαφορά πως ο νομός Έβρου μεταφέρθηκε στην Α΄ Ζώνη και περίπου 20 ορεινοί δήμοι θα πληρωθούν μεγαλύτερο επίδομα, σαν αν ανήκαν στην αμέσως ανώτερη ζώνη.


Σύμφωνα με την απόφαση η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων. Για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 31 Δεκεμβρίου 2016 και το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται έως 31 Ιανουαρίου 2017.
Για αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2017 το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης, καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2017, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.
Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017.

Και εφέτος προβλέπεται να δοθεί κονδύλι 105 εκατ. ευρω, όπως και πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: