powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων



Αριθ. πρωτ. 2513
Αθήνα 2-10-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων

Με αφορμή την ΠανΑττική συγκέντρωση και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Πέμπτη 2/10/2014 η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  συμπαρίσταται στον αναμφισβήτητα δίκαιο αγώνα των χιλιάδων αποδήμων Ηπειρωτών συνταξιούχων απομάχων της ζωής.
Δηλαδή των χιλιάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τις ληστρικές περικοπές στις κύριες  και επικουρικές συντάξεις, των δώρων και επιδομάτων αδείας και το τσεκούρωμα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.
Οι συνταξιούχοι με τις άδικα μειωμένες συντάξεις αδυνατούν όχι μόνο να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια, αλλά ακόμη και να συμβάλουν από το υστέρημά τους στη βοήθεια των άνεργων παιδιών και εγγονιών τους .
Η καταλήστευση των συντάξεων διαλύει τον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας και των απομακρυσμένων χωριών, καθώς οι απόδημοι συνταξιούχοι λειτουργούν και σαν αιμοδότες της κοινωνικοοικονομικής ζωής των χωριών τους που μοιραία ερημώνουν.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της  απέναντι στους συνταξιούχους  σταματώντας  την αντιλαϊκή πολιτική της και να ικανοποιήσει  τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: