powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Από την περιοχή της Λάκκας Σουλίου, ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού στα Ιωάννινα

Από την περιοχή της Λάκκας Σουλίου, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής η τριήμερη επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού στα Ιωάννινα.
Στο κλιμάκιο, εκτός από τον Γιαννιώτη Υπουργό Κώστα Τασούλα, μετέχουν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η Διευθύντρια Αρχαιοτήτων κ. Ελ. Κουντούρη, η Διευθύντρια Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ευγ. Γερούση, ο Διευθυντής Αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων κ. Θεμ. Βλαχούλης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής κ. Παν. Νταής και ο κ. Ν. Μίνως επίτιμος Διευθυντής συντήρησης μνημείων.


Πρώτος σταθμός ήταν το Μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον Ρωμανό και έπειτα  το Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αχλαδέα.
Το κλιμάκιο του Υπουργείου, συνόδευε η προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου  και ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος σε
κάθε σταθμό ενημέρωνε διεξοδικά για τα βήματα που έχουν γίνει και για όσα μπορεί να πράξει άμεσα ο δήμος, με την ανάλογη βοήθεια βέβαια από το Υπουργείο.
«Είδαμε δύο εμβληματικά μοναστήρια. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο δήμος είναι σχεδόν έτοιμος σε επίπεδο μελετών. Οι μελέτες αυτές θα συμπληρωθούν και στη συνέχεια το Υπουργείο θα αναλάβει τα έργα αναστήλωσης και συντήρησης των δύο μονών. Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Πολιτισμού να το πράξει και μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα», υπογράμμισε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Κώστας Τασούλας.


ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: