powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Πέρασε με ΠΝΠ η επέκταση σε κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη παραμονή Χριστουγέννων η κυβέρνηση πέρασε πλήθος διατάξεων που περιλαμβάνονταν στο αποσυρθέν νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα. Η ΠΝΠ περιλαμβάνει την επέκταση της κάρτας σίτισης, του επιδόματος ενοικίου αλλά και την χορήγησης του δωρεάν ρεύματος.
Η ΠΝΠ περιλαμβάνει ουσιαστικά τις διατάξεις για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής κρίσης που υπήρχαν και στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα που αποσύρθηκε μετά την παρέμβαση των δανειστών.


Συγκεκριμένα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει πως σε άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, χορηγείται για το έτος 2015 δωρεάν ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος για την κύρια κατοικία τους έως 1200 kwh ανά τετραμηνία και για περίοδο δύο τετραμηνιών, που αντιστοιχούν σε δύο εκκαθαριστικούς τετραμηνιαίους λογαριασμούς.
 Σε περιπτώσεις δικαιούχων, των οποίων η παροχή είχε διακοπεί έως και την 31η Ιανουαρίου 2015, η παροχή επανασυνδέεται ατελώς και χωρίς καμία επιβάρυνση, οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται. Η παροχή δωρεάν ρεύματος δύναται να επεκτείνεται και σε κατανάλωση του επόμενου έτους, προκειμένου να συμπληρωθεί η περίοδος χορήγησης δύο τετραμηνιών.
 Με τις ίδια διατάξεις προβλέπεται πως το επίδομα ενοικίου για την εξασφάλιση στέγης αφορά σε νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις υφισταμένων μισθώσεων με νέους όρους, που συνάπτονται μετά την έγκριση χορήγησης της παροχής, και θα δίδεται απευθείας στον εκμισθωτή του μισθίου ακινήτου. Η παροχή χορηγείται για εννέα μήνες εντός του έτους 2015 και δύναται να επεκτείνεται εντός του επόμενου έτους (2016), προκειμένου να καλυφθεί η περίοδος χορήγησης εννέα μηνών.
 Προβλέπεται ακόμη πως η κάρτα σίτισης σε άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας δύναται να επεκτείνεται και εντός του 2016, προκειμένου να καλυφθεί η περίοδος χορήγησης των εννέα μηνών.
 Στο ίδιο πλαίσιο παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 η θητεία του επικουρικού προσωπικού, που υπηρετεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ ξεκαθαρίζεται πως η διάρκεια παροχής των υπηρεσιών των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων των φορέων των ΟΤΑ, καθώς και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: