powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Στο "Πράσινο Ταμείο" η αναβάθμιση των παιδικών χαρών

Στο μέτρο "Αστική Αναζωογόνηση" του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε η πρόταση που είχε υποβάλλει ο Δήμος Δωδώνης, προκειμένου να προχωρήσει στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών. Πρόκειται για παρεμβάσεις με συνολικό προυπολογισμό 194 χιλιάδων ευρώ, οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό παιδικών χαρών της περιοχής. 
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά όπου ο Δήμος Δωδώνης κίνησε έγκαιρα τις διαδικασίες και υπέβαλλε ολοκληρωμένο φάκελο για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. 
Η πρόταση περιλαμβάνει τις παιδικές χαρές: - Κρυφοβού - Ρωμανού - Μουσιωτίτσας  - Συνοικισμού Νέας Μουσιωτίτσας - Επισκοπικού -Τύριας Ο νέος εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί όπως και το σύνολο των παιχνιδιών θα είναι.
 απολύτως προσαρμοσμένα στα πρότυπα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να τηρούνται οι όροι ασφάλειας.  Η σχετική μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δωδώνης. 
Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, καθώς δικαιώνει αφενός τη συστηματική δουλειά που έγινε και αφετέρου ανοίγει το δρόμο για μία συνολική παρέμβαση στις παιδικές χαρές  τοπικών κοινοτήτων του Δήμου. 
Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα αποκτήσουν σύγχρονους, αλλά κυρίως ασφαλείς χώρους, για παιχνίδι και ψυχαγωγία.  "Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, υποβάλλοντας προτάσεις άρτιες και τεκμηριωμένες. 
Στις σημερινές, δύσκολες οικονομικές συνθήκες και για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Δωδώνης, θα συνεχίσει να διεκδικεί πόρους από κοινοτικά κι εθνικά προγράμματα, προκειμένου να υλοποιήσει έργα που θα απαντούν σε χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής", τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: