powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012


Η Εν.ΚΕΠ ξαναχτυπά!
Image
Ανακοίνωση της ΕνΚΕΠ
Μία ακόμα ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωτική Κίνηση για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο που σκοπεύει να διεκδικήσει την ΕΠΣΗΠ όταν θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η ανακοίνωση αυτή τη φορά έχει να κάνει με παλαιότερη συνέντευξη του νυν προέδρου της Ένωσης, Βασίλη Μάντζιου, η οποία σχολιάζεται σε έντονο ύφος.  
"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τη συνέντευξη ή για να είμαστε πιο ακριβείς, το εγκώμιο που έπλεξε στον εαυτό του ο ένας και μοναδικός - αιώνιος Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΗΠ και αιώνιος εκπρόσωπος του τοπικού μας ποδοσφαίρου στην Ε.Π.Ο και μάλιστα μέλος του Δ.Σ. αυτής κ. Μάντζιος.
Αναφέρθηκε λοιπόν ο αιώνιος Πρόεδρος - εκπρόσωπος στην Ε.Π.Ο. σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως σχέσεις με τα σωματεία, διαιτησία, γήπεδα, οικονομικά Ε.Π.Σ.ΗΠ., μεικτές ομάδες, ακόμη και για καρέκλες και αξιώματα έκανε λόγο αφήνοντας αιχμές για κάποιους που τολμάνε να τον αμφισβητούν. Είναι ποτέ δυνατόν άλλωστε να αμφισβητείται ο ένας και μοναδικός; 
Ανάμεσα στα άλλα «ενδιαφέροντα» αναφέρθηκε και στην «σύντομη» 20χρονη θητεία του και στα «επιτεύγματα» αυτής της πορείας του.
Με έκπληξη οι εμπλεκόμενοι με το τοπικό μας ποδόσφαιρο που διάβασαν την εν λόγω συνέντευξη διαπίστωσαν ότι είναι το λιγότερο γραφικοί! Γιατί όσα οι ίδιοι βιώνουν καθημερινά στις ομάδες τους τα γνωρίζει πολύ καλύτερα από αυτούς ο εκφραστής - εραστής του όρου καρέκλα - εξουσία κ. Μάντζιος. Ο οποίος σημειωτέον με σύσσωμο το Δ.Σ. οργώνουν κάθε Σ/Κ τα γήπεδα των Ιωαννίνων και διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία.             
Αλλά μήπως και το επίπεδο του τοπικού μας ποδοσφαίρου δεν άλλαξε προς το καλύτερο από την εικοσαετή παρουσία του κ. Μάντζιου στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.; Ποιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου εξάλλου τολμάει να το αμφισβητήσει;    
Λένε πως τα έργα μιλούν δυνατότερα και καθαρότερα από τα λόγια. Αν αυτό ισχύει τότε στην περίπτωση του κ. Μάντζιου θα έπρεπε να επικρατήσει εκκωφαντική σιωπή αφού στα 20 χρόνια προεδρίας του δεν παρέδωσε κανένα έργο ουσίας στην ποδοσφαιρική μας κοινωνία, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του και τα μεγαλεπήβολα λόγια.
Ισχυρίστηκε ακόμη ο κ. Μάντζιος ότι είναι ίδιον του Έλληνα να ασχολείται με τη διαιτησία. Αυτό όμως είναι λάθος γιατί ίδιον του Έλληνα είναι όταν βλέπει την αδικία και την ανοργανωσιά να την καταγγέλλει. Ασχολείται λοιπόν με τη διαιτησία όταν βλέπει πως οι διαιτητές, με την ανοχή της διοργανώτριας αρχής δεν κάνουν τον κόπο να συμπληρώσουν επαρκώς το φύλλο αγώνα ή όταν ακούει κάθε αγωνιστική διαμαρτυρίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων και δεν επεμβαίνει κανείς αρμόδιος.
Για το τέλος όμως επεφύλασσε το καλύτερο ο ένας και μοναδικός - αιώνιος Πρόεδρος. Παρουσιάστηκε λοιπόν ο κ. Μάντζιος ως τιμητής και κριτής των πάντων, θέτοντας, σαν να είναι ο απολύτως άρχοντας, προϋποθέσεις και όρια ηλικίας για την ενασχόληση με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου και μάλιστα απειλώντας ότι ο ίδιος θα επιλέξει, ως έχων τον τελευταίο λόγο, τον διάδοχό του στην Προεδρίας της Ε.Π.Σ.ΗΠ. αλλά και τον εκπρόσωπο στην Ε.Π.Ο.
Αλήθεια κ. Μάντζιο σας έχει εξουσιοδοτήσει έστω και ένα σωματείο να ενεργείτε για λογαριασμό του σε τέτοιου είδους θέματα;
Αναρωτηθήκατε μήπως έχετε ξεπεράσει τα όρια της αρμοδιότητας σας και των καθηκόντων που επιτάσσει ο ρόλος σας;
Με ποια δικαιοδοσία αλήθεια παρακάμπτετε τη βούληση των σωματείων;
Πώς ακριβώς εννοείτε ότι εσείς θα έχετε τον τελευταίο λόγο για το μέλλον της Ε.Π.Σ.ΗΠ.;
Εν τέλει κ. μοναδικέ - αιώνιε Πρόεδρε ακόμη επιμένετε να προκαλείτε με την εξάρτηση, την ταύτιση και τον μέγα έρωτα που έχετε με ό,τι λέγεται εξουσία.
Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για την συντριπτική πλειοψηφία, υπάρχει πλέον άλλη πρόταση, άλλη διέξοδος, άλλος δρόμος για το τοπικό μας ποδόσφαιρο.
Υπάρχει η ΕΝ.Κ.Ε.Π. με πρόταση στοχευμένη, πρόταση ανανέωσης και  δυναμικής, χωρίς εξαρτήσεις, με επίκεντρο το σύνολο των ανθρώπων του ποδοσφαίρου χωρίς αποκλεισμούς, με οικονομική στήριξη των σωματείων, με διαφάνεια, με διεκδίκηση παντού, πρόταση διοίκησης της Ε.Π.Σ.ΗΠ. πέρα και έξω από λογικές καρέκλας και εξουσίας για την εξουσία.   
Και στον δρόμο αυτό δεν υπάρχει επιστροφή ..!   
 
Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΝ.Κ.Ε.Π."

Δεν υπάρχουν σχόλια: