powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Νέες δημοπρατήσεις έργων

Έργα για τις οδικές υποδομές, τον αγροτικό τομέα και τον πολιτισμό προωθούνται στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική της Επιτροπή.
Αναλυτικά:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας Βελτίωση οδικών υποδομών Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας προγραμματίστηκε η εκτέλεση οκτώ νέων έργων βελτίωσης των οδικών της υποδομών για τα οποία εγκρίθηκε η δημοπράτησή τους.
Πρόκειται για τα εξής:
1.«Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι – Γέφυρα Τζαρή στη Χ.Θ. 3+100», προϋπολογισμού 295.000 ευρώ.
2. «Βελτίωση οδού Κρυονέρι –Ναζαίοι (β’ φάση)», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ,
3.«Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής Ραδοβυζίων και Ανατολικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ,
4.«Βελτίωση ασφαλτόστρωση δρόμου Αγ. Χαράλαμπος Κ. Αθαμανίου – διασταύρωση με Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ,
5.«Εργασίες συντήρησης πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ,
6.«Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου στο δρόμο Δημαριό – Κομπότι (τμήμα Δημαριό – Λαπέϊκά)», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ,
7.«Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου στο δρόμο Γέφυρα Τζαρή – Κούνιες», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ,
8.«Αποκατάσταση οδοστρώματος στη Χ.Θ. 7+500 (μετά τη Φτέρη) του Επαρχιακού δρόμου Δίστρατο – Φτέρη – Μακρύκαμπος», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, Δημοπράτηση αρδευτικών έργων.
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση δύο νέων έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα βελτίωσης των αγροτικών υποδομών της Π.Ε. Άρτας.
Αφορούν την:
1. Ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου Μελάτων Δήμου Ν. Σκουφά, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ - Επισκευή στέγης Αντλιοστασίου Βίγλας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. Ανάδοχοι για έργα σε θρησκευτικά μνημεία Εργασίες σε δύο Ιερούς Ναούς 2. Μνημεία της πόλης της Άρτας, ξεκινούν σύντομα καθώς η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων. Το πρώτο αφορά την «Ολοκλήρωση εργασιών τρούλου στον ανεγειρόμενο Ι.Ν. Αγίου Μαξίμου Γραικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ για το οποίο μειοδότης αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση Λάμπρος Βερλεκης ΕΔΕ.
2. Το δεύτερο αφορά το έργο επισκευής Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, με μειοδότη την εργοληπτική επιχείρηση Βασίλειος Τάτσης ΕΔΕ.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Συντήρηση – ηλεκτροφωτισμοί του οδικού δικτύου Τρία έργα με τα οποία αναβαθμίζεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας και ένα για την αποκατάσταση ζημιών, προωθούνται προς υλοποίηση, καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημοπράτησή τους. Πρόκειται για τα εξής: 1.«Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση προς Μύτικα», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ,
2.«Επέκταση ηλεκτροφωτισμού 2ης Επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ
3.«Συντήρηση – αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού 4ης Επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 27.000 ευρώ.
4.«Συντηρήσεις – Αποκαταστάσεις καθιζήσεων τμήματος Αρχάγγελος – κόμβος Καμαρίνας της υπ’ αριθμ. 19 Ε.Ο. και Τμήματος της 7ης Επαρχιακής Οδού Ε.Ο. 19-Ζάλογγο» με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας Διαμόρφωση χώρου για το ΚΕΘΕΑ Αρωγός στο έργο αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών, τίθεται για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια, η οποία συνδράμει στην δημιουργία παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα.
Στο πλαίσιο αυτό η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση έργου για την επισκευή και διαμόρφωση χώρου του Ε.Ι.Ν. ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 25.000 ευρώ, που θα καλυφθούν από τους Κ.Α.Π. της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνουν εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης παντζουριών και του ξύλινου δαπέδου, αλλαγής του χώρου υγιεινής, εγκατάστασης δικτύου Η/Υ και την απαραίτητη ηλεκτρική εγκατάσταση.
Μελέτη οδοποιίας για το Σ.Μ.Α. Ηγουμενίτσας Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε τη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης του έργου «Εκπόνηση μελέτης οδοποιίας για το Σ.Μ.Α. Ηγουμενίτσας».
Η μελέτη, προεκτιμώμενης αμοιβής 23.774,13 ευρώ, θα περιλαμβάνει την περιβαλλοντική και την οριστική μελέτη της οδού πρόσβασης, καθώς και την σχετική τοπογραφική αποτύπωση.
Η διάρκεια εκπόνησης της μελέτης είναι στους δύο μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: