powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αποκατάσταση του μεγάλου θεάτρου Νικόπολης

Ένα σημαντικό έργο για τον Πολιτισμό της Ηπείρου, προωθείται προς υλοποίηση. Συγκεκριμένα με χθεσινή απόφαση της Γ. Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνας Μενδώνη εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» η πράξη  «προστασία – συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου θεάτρου Νικόπολης (Α’ φάση)» με συνολικό προϋπολογισμό  1.500.180 ευρώ.
Δικαιούχος Φορέας είναι το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχ. Έργων,  ενώ για την προώθηση του έργου είχε αναληφθεί σειρά πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, η οποία για την έναρξη των εργασιών έχει ήδη διαθέσει από τους πόρους της κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ.
Με τις εργασίες που προγραμματίστηκαν θα καταστεί επισκέψιμο σε ικανοποιητικό βαθμό το Μεγάλο Θέατρο Αρχαίας Νικόπολης και ο περιβάλλων χώρος του, παρέχοντας έτσι πολλαπλά οφέλη για την Πρέβεζα και γενικότερα την Ήπειρο.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος το χαρακτήρισε «σπουδαίας σημασίας για τον Πολιτισμό μας». Για να φτάσουμε στο σημερινό αίσιο αποτέλεσμα – πρόσθεσε, απαιτήθηκαν επίπονες προσπάθειες και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, εξάροντας τη συμβολή  που είχε ο  κ. Κωνσταντίνος Ζάχος,  επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και Πρόεδρος της επιτροπής Νικόπολης  καθώς και κ. Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη  της ΛΓ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/11522

Δεν υπάρχουν σχόλια: