powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Στο 5% η ύφεση το 2012

Επιστροφή στην ανάπτυξη στα τέλη του 2013!!!


Το 5% θα αγγίζει η ύφεση το 2012 ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 19% (έναντι 17,7% πέρυσι) σύμφωνα με την έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση πάντως προβλέπεται επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη από τα τέλη του 2013.Ο κ. Προβόπουλος εκφράζει αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει και να εξασφαλίσει βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
Προειδοποιεί όμως, ότι αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών.
Προτείνει λιτό και σταθερό φορολογικό σύστημα ως μία από τις βασικές συνιστώσες στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο διοικητής της ΤτΕ επισημαίνει ότι η οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θεωρεί απαραίτητη την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: