powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Πασχαλινό μήνυμα

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες, Φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα. Την εβδομάδα των Παθών, διαδέχεται η χαρά της Ανάστασης. Διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα.
Η Σταύρωση του Χριστού είναι αιώνιο σύμβολο καρτερίας, πίστης και ελπίδας για όλους εκείνους που καθημερινά «σταυρώνονται» από την κοινωνική και οικονομική κρίση, τη φτώχεια, τις αρρώστιες, την πείνα, την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.
Η τελευταία κρίση επηρεάζει δυσβάσταχτα την πατρίδα μας, την Ήπειρό μας.
Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης. Ακόμη περισσότεροι ζουν με την αγωνία για το «αύριο». Την άμβλυνση της κατάστασης αυτής, δείχνει η Σταυρική Θυσία του Χριστού: Χρειάζεται να δείξουμε όλοι μας αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη προς κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας. Όλοι προσδοκούν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.
Η ελπίδα ζει. Η πίστη στις δυνατότητές μας υπάρχει.
Η δημιουργικότητα των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Ηπειρωτών είναι δεδομένη. Άλλωστε μετά το βαρύ χειμώνα, ακολουθεί η άνοιξη. Μετά τα Πάθη, η Ανάσταση. Εύχομαι σε όλους η Ανάσταση του Χριστού να μας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Το Πάσχα να είναι η αφετηρία αναγέννησης της πατρίδας μας, η ανάσταση της ελπίδας. Σήμερα δεν έχουν θέση οι αρνητικές σκέψεις.
Το Αναστάσιμο μήνυμα ας φτάσει παντού. Ας αφήσουμε όλα όσα μας βασανίζουν στην άκρη. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας προς τους συνανθρώπους μας.
Ας δεχτούμε στις καρδιές μας το αναστάσιμο μήνυμα που μας διδάσκει υπομονή, θυσία, ειρήνη, αγάπη, δικαιοσύνη.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: