powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ: Κανένας «αυτόκλητος εισαγγελέας» δε θα μου απαγορεύσει την είσοδο σε χωριά της Δωδώνης

Για πρώτη και τελευταία φορά απαντά ο Δήμος Δωδώνης σε ανυπόγραφο κείμενο, δημοσίευση που έλαβε μέσω διαδικτύου από την «Επιτροπή Αγώνα Δωδώνης».
Ο Δήμος Δωδώνης τονίζει πως η επιστολή που έφτασε στο Δήμο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν διαθέτει άλλα στοιχεία και κυρίως δεν παρουσιάζει τα ονοματεπώνυμα αυτών που την υπογράφουν.
Παρ’ όλα αυτά απαντά στην Επιτροπή μόνο και μόνο, όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Δήμαρχος Κώστας Κατσανάκης, για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας.
Η πρώτη απάντηση του Δήμου αφορά την συλλογή των απορριμμάτων όπου όπως αναφέρει αυτή γίνεται κανονικά, ωστόσο ασυνείδητοι του οικισμού Δωδωνούπολης σε τακτά χρονικά διαστήματα, πετούν αυθαίρετα απορρίμματα για δημιουργία εντυπώσεων, ένα φαινόμενο που ο Δήμος έχει εντοπίσει και θα επιβάλει τις απαραίτητες κυρώσεις.
Για τους κάδους ανακύκλωσης ο Δήμος σημειώνει πως ανήκουν σε εταιρεία απορριμμάτων της οποίας η σύμβαση έληξε και γι’ αυτό το λόγο αποσύρθηκαν, και για τις καμένες λάμπες στο δημοτικό φωτισμό τονίζει ότι αφού εντοπίζονται στη συνέχεια αλλάζουν.
Για τη διακοπή νερού στη Δωδωνούπολη ο Δήμος Δωδώνης αναφέρει ότι οφείλονταν σε υπερκατανάλωση και τεχνικές δυσχέρειες του δικτύου που αποκαταστάθηκαν, ενώ για το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης γνωστοποιεί προς την Επιτροπή πως με τη νέα πολιτική που εγκαινίασε ο Δήμος οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης θα συνεχιστούν με βάση πάντα την εμπιστοσύνη που δείχνει στην Επιστημονική Επιτροπή Δωδώνης.
Ειδική αναφορά κάνει ο Δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης στο Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας και το Μουσείο Τυροκομίας στους Δραμεσιούς. Για το πρώτο αναφέρει πως είναι πραγματικά «εικονικό» και τον Δήμο τον απασχολεί η υλοποίηση του πραγματικού, ενώ για το Μουσείο Τυροκομίας τονίζει πως εξετάζονται στοιχεία όπως η βιωσιμότητά του.
Αναφορικά με τη χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας στερεών απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι ο Δήμος Δωδώνης σημειώνει για μία ακόμη φορά πως θα εξετάσει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει αποστείλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στη συνέχεια θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Καταλήγοντας στην απάντηση της δημοτικής αρχής Δωδώνης αναφέρονται και τα εξής: «Τέλος, το «συνέρχεσθαι και το συνεταιρίζεσθαι», είναι συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, άρα και των Δωδωνοχωριτών, οι οποίοι μπορούν ελεύθερα να αποφασίζουν για τα θέματά τους. Ως εκ τούτου και ο δήμαρχος έχει τα ίδια δικαιώματα και δεν παραχωρεί το δικαίωμα σε κανέναν «αυτόκλητο εισαγγελέα» ή «στρατοδίκη» να του απαγορεύσει την είσοδο σε χωριά της Δωδώνης. Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό είναι δικαίωμά τους, δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να υπογράψουν ένα κείμενο και όχι να κρύβονται πίσω από ηλεκτρονικές σελίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: