powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες καταγραφής και οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία



Σε εξέλιξη οι διαδικασίες καταγραφής και οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξαν την Ήπειρο, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Το έργο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας δυσκολεύουν οι χιονοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου, η συνεχιζόμενη εξέλιξη κατολισθητικών φαινομένων, καθώς και οι πλημμυρισμένες -ακόμη-εκτάσεις.
Από χθες ξεκίνησε και το έργο αποχιονισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, για το οποίο υπάρχει στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με τους κατά τόπου Δήμους. Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι είχε αποκατασταθεί στο σύνολό της η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ενώ απαιτήθηκαν παρεμβάσεις και σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου και της πόλης των Ιωαννίνων.
Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι εργασίες καθαρισμού του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων- Κοζάνης (στη θέση Βίγλα) και των επαρχιακών οδών προς Στρατίνιστα, Ψιλόκαστρο, Δημόκορη (Δήμος Πωγωνίου) και Βαθύπεδο, από καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες.
Επίσης με απόφαση του Δημάρχου Δωδώνης, εκκενώθηκαν δύο σπίτια στην Τοπική Κοινότητα Ζωτικού, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω κατολίσθησης.

Στην Π.Ε. Άρτας προβλήματα από εν εξελίξει κατολισθήσεις εντοπίζονται στο δρόμο Χελώνα - Σκουληκαριά με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Βελεντζικού, στο δρόμο Μεσόπυργος- Μεγαλόχαρη, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Μηλιανών και στο δρόμο Σκούπα- Γέφυρα Τζαρή, στον οποίο η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
Προβλήματα από καθιζήσεις, καταπτώσεις κλπ, προκλήθηκαν στις επ. οδούς Άρτα- Γέφυρα Πλάκας, Άρτα- Τρίκαλα, ΄Αρτα- Καρδίτσα, Σταυροβρύση – Ελάτη – Καστανιά, Άνω Καλεντίνη – Τετράκωμο και Δαφνωτή, τα οποία ήδη αντιμετωπίστηκαν.
Το βάρος από την Περιφέρεια Ηπείρου, έχει στραφεί πλέον στην αποκατάσταση - σε πρώτο στάδιο- των οδικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνέχισε τις επισκέψεις του σε περιοχές που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, συντονίζοντας το έργο για την άμεση αποκατάσταση τους και την ανακούφιση των πληγέντων. Σήμερα το πρωί μετέβη στο Τέροβο της Π.Ε. Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο σημείο που έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Άρτας, εξαιτίας της οποίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, που διεξάγεται πλέον μέσω παρακαμπτηρίου, ήτοι της Επαρχιακής Οδού Φιλιππιάδας - Σκλίβανης.
Για την αποκατάσταση της ζημιάς, από χθες το μεσημέρι εργάζονται μηχανήματα μαζί με συνεργεία της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., για τις εργασίες διαπλάτυνσης και στερέωσης του αποκοπέντος τμήματος. "Στόχος μας είναι να δοθεί στην κυκλοφορία η εθνική οδός, το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο", δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης, ο οποίος τόνισε ότι σε όλη την Ήπειρο καταβάλλεται υπερπροσπάθεια από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και τους Δήμους για την αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων που υπάρχουν.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: