powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τηλεϕωνική επικοινωνία του Περιϕερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη



Τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη ενημέρωσε σήμερα ο Περιϕερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε τηλεϕωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης - σύσκεψης που έγινε με τα κλιμάκια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Υπουργείου Πολιτισμού για το ζήτημα της αναστήλωσης του ιστορικού γεϕυριού της Πλάκας.
Ο Περιϕερειάρχης, μετέϕερε στον Αναπληρωτή Υπουργό την ομόθυμη θέση Περιϕέρειας και Δήμου Β. Τζουμέρκων για την ανάθεση στο Ε.Μ.Π. της μελέτης αποκατάστασης και τη σύμϕωνη γνώμη όλων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να μη χαθεί καθόλου χρόνος.
Επίσης τον ενημέρωσε για το έντονο ενδιαϕέρον που υπάρχει και εκδηλώνεται μέσω της Περιϕέρειας από επιχειρηματίες, ϕορείς και ιδιώτες για να συνδράμουν στην αποκατάσταση του ιστορικού γεϕυριού, προτείνοντας τη δημιουργία υπό την "σκέπη" του Υπουργείου ενός συντονιστικού Φορέα που θα αναλάβει την αξιοποίηση όλων αυτών των δυνάμεων και προσϕορών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ν. Ξυδάκης, τόνισε ότι θα ληϕθούν υπόψη οι προτάσεις της Περιϕέρειας, η οποία θα έχει ενεργό ρόλο στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: