powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Χορός μέχρι πρωίας στις τζαμάλες


Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίζεται ο χορός γύρω από τις τζαμάλες που έχουν ανάψει στις γειτονιές των Ιωαννίνων, ενώ φωτιές άναψαν στα περισσότερα χωριά του Νομού με την πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Συλλόγων και τη συμπαράσταση των Δήμων. Παρά το ψιλόβροχο και τις χαμηλές θερμοκρασίες, δεκάδες εκατοντάδες Γιαννιώτες και επισκέπτες, μεταμφιεσμένοι και μη, συμμετείχαν στο παραδοσιακό έθιμο, που χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Η τζαμάλα σε κάθε γειτονιά είχε το δικό της χαρακτήρα. Σε πολλές αναβίωσαν αποκριάτικά έθιμα και είχαν έντονο το στοιχείο της παράδοσης, άλλες θύμιζαν περισσότερο πάρτι με τις μουσικές επιλογές και συγκέντρωσαν νεαρόκοσμο. Το κρασί σε όλες τις τζαμάλες έρεε άφθονο, ενώ στις περισσότερες γειτονιές σερβιρίστηκε φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.
Μία από τις φωτιές που φέτος έκαναν τη διαφορά, ήταν αυτή του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων στο χώρο δίπλα από το κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ηπείρου σερβιρίστηκε και μανιταρόσουπα.


ΠΗΓΗ: http://vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: