powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανάλογα με το επώνυμο η σειρά προσέλευσης για το εγγυημένο εισόδημα

Σειρά προσέλευσης ανάλογα με το γράμμα που ξεκινά το επώνυμο του κάθε δικαιούχου θα υπάρχει για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Ιωαννιτων.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα σημειώνεται πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση πολιτών-που σχετίζεται με το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα-στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και στη λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο οι πολίτες.
Το πρόβλημα έχει προκύψει γιατί υπάρχει καθυστέρηση από το αρμόδιο Υπουργείο στην καταβολή του βοηθήματος στους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών. Πολλοί συμπολίτες μας που αγνοούν ότι τα χρήματα καταβάλλονται απευθείας από το Υπουργείο, προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία, πιστεύοντας ότι θα πιέσουν για να εισπράξουν το βοήθημα, ενώ άλλοι πιθανολογούν ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην αίτηση τους και δεν μπορούν να εισπράξουν. Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει έναν συνωστισμό, άνευ λόγου. Έτσι για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση αποφασίστηκε να καθιερωθεί -για το επόμενο διάστημα και μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση - σειρά προσέλευσης ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου.


"Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινιστεί -για άλλη μία φορά- ότι τα χρήματα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων απευθείας από το αρμόδιο Υπουργείο κι όχι από το Δήμο. Επίσης ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει ηλεκτρονική πρόσβαση σε στοιχεία που να δείχνουν σε ποιους δικαιούχους έχουν πιστωθεί τα χρήματα και σε ποιους όχι. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ενημερωθεί από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών το αρμόδιο Υπουργείο και αναμένουμε την πληροφόρηση για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους ατομικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Μόλις υπάρξει τέτοια πληροφόρηση, θα κοινοποιηθεί αμέσως στους πολίτες με νεώτερη ανακοίνωση του Δήμου. Αυτό που γίνεται  από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου-και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα - είναι ο έλεγχος των αιτήσεων ώστε να γίνει η οριστική ένταξη των δικαιούχων στο σύστημα πληρωμών του Υπουργείου. Μάλιστα εξαιτίας του μεγάλου συνωστισμού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, η υπηρεσία λειτουργεί πέραν του καθιερωμένου ωραρίου χωρίς να δέχεται κοινό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να διεκπεραιώσει το έργο για το οποίο είναι αρμόδια. Δηλαδή τον έλεγχο των αιτήσεων" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσοι έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, θα πρέπει με τον προσωπικό τους κωδικό να μπαίνουν στο σύστημα και να ελέγχουν την αίτηση τους. Το σύστημα τους ενημερώνει αν είναι οριστικά δικαιούχοι. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να προσέρχονται στην κοινωνική υπηρεσία. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αίτηση τους, τότε το ηλεκτρονικό σύστημα εμφανίζει την ένδειξη «πρόβλημα διασταύρωσης».

Μόνο σε αυτή την περίπτωση έχει νόημα να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία. Η προσέλευση θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με το πρώτο γράμμα του επωνύμου, ως εξής:

Από Α έως Δ  στις 26 και 27 Φεβρουαρίου

Από Ε έως Κ στις 2 και 3 Μαρτίου

Από Λ έως Ν στις 4 και 5 Μαρτίου

Από Ο έως Π στις 6 και 9 Μαρτίου

Από Ρ έως Σ στις 12 και 13 Μαρτίου


Από τις 16 Μαρτίου και μετά θα μπορούν όλοι οι πολίτες να προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία, καθώς και αυτοί που δεν προσήλθαν στις ημέρες που αντιστοιχούσαν στο αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: