powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Έκτακτη συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα από την κακοκαιρία στους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων



Έκτακτη συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Π.Ε. Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά την οποία εξετάστηκαν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και ιεραρχήθηκε η αντιμετώπισή τους.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ι. Καραμπίνας, Οδ. Πότσης και Κ. Σιαράβας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Στέφος και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Β. Τσίκαρης, Κ. Μπασιούκας, Πρ. Χατζηεφραιμίδης και Όλγα Τσουμάνη.
Παρέστησαν και παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν στους Δήμους τους, οι Δήμαρχοι Ιωαννιτών κ. Θ. Μπέγκας, Κόνιτσας κ. Ανδ. Παπασπύρου, Ζίτσας κ. Μ. Πλιάκος, Μετσόβου κ. Κων. Τζαφέας, Δωδώνης κ. Χρ. Ντακαλέτσης, Ζαγορίου κ. Βασ. Σπύρου, οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννιτών κ. κ. Δημήτρης Νάστος και Γιάννης Λιόντος, Β. Τζουμέρκων Νικ. Βαΐτσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας κ. Γεώργιος Ρόμπολος.

Ο Περιφερειάρχης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, υπογράμμισε ότι ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ προέβη και σε μια σύντομη ενημέρωση για τα προβλήματα που καταγράφονται σε επίπεδο Περιφέρειας.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι τώρα για την προσωρινή αποκατάσταση της βατότητας προς οικισμούς, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες κ.λπ, ενώ επισημάνθηκαν και άλλα ζητήματα, που αφορούν ζημιές καλλιέργειες, πτηνοτροφεία, ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες κ.ά. που απαιτούν την παρέμβαση προς άλλες Υπηρεσίες της Πολιτείας για την αντιμετώπισή τους.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η έκταση των ζημιών δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη φαινόμενα κατολισθήσεων, καθιζήσεων και χιονοπτώσεων.
Από όλους τους παρευρισκομένους επισημάνθηκε η ετοιμότητα που διέκρινε τις εμπλεκόμενες με την Πολιτική Προστασία Υπηρεσίες και η πολύ καλή μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: