powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου



Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.593) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -1.417- (εκ των οποίων -19- διακινητές)
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -22-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -2 5 -
Για πλαστογραφίες: -3 1 -
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -4-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-17-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί παιγνίων και λαχειοφόρων αγορών»: -6-
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -7-

Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -16-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί φορολογίας: -3-
Για φθορά ξένης ιδιοκτησίας: -2-
Για παράνομη απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών: -3-
Για λαθρεμπόριο:-1-
Για παράνομη λαθραλιεία: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -27-
Εξιχνιάστηκαν:
Ληστείες : -2-
Κλοπές – διαρρήξεις: -36-
Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: -9-
Υποθέσεις N . «πε ρί Ναρκωτικών» : - 11 -
Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: -15-
Υποθέσεις πλαστογραφίας: -31-
Υποθέσεις Νομοθεσίας περί παιγνίων: -2-
Κατασχέθηκαν:
Κάνναβη: 10 κιλά και 530,96 γραμμάρια κάνναβης
Κοκαΐνη: 27,8 γραμμάρια
Ηρωίνη: 2,9 γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:-247-
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Πιστόλια: -1-
Μαχαίρια – πτυσσόμενη ράβδος: -4-
Ζυγαριές ακριβείας: -1-
Πλαστ ά ταξιδιωτικά έγγραφα : - 31 -
Είδη παρεμπορίου:-5.401- είδη
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες): -12-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών πέτυχαν οι αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου τον περασμένο μήνα, με τη σύλληψη συνολικά δεκαεννέα (19) διακινητών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών με αυτοκίνητα.
Οι διακινητές (εκ των οποίων 6 Αλβανοί, 6 Έλληνες, 6 Βούλγαροι και 1 Πακιστανός) μετέφεραν συνολικά (40) λαθρομετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων (συγκεκριμένα 24 Αλβανούς, 4 υπηκόους Αφγανιστάν, 6 Σύριους, 4 υπηκόους Μπαγκλαντές, 1 Ιρακινό και 1 Τούρκο).
  Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, δράστες της ληστείας σε καφέ –μπαρ στην Αμφιθέα Άρτας. Οι δύο δράστες, με την απειλή πιστολιού, απέσπασαν από την 48χρονη ιδιοκτήτρια, χρηματικό ποσό, ενώ προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε θαμώνα και υλικές ζημιές σε τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος.
  Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Πρέβεζα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (13) ετών. Η καταδικαστική απόφαση αφορούσε στα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
  Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας. Η συστηματική αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, οι οποίοι αφαιρούσαν συστηματικά αντλίες και μηχανήματα ποτίσματος, από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν.
  Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση ληστείας σε βάρος 63χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα το βράδυ της 25-02-2014, μέσα στο σπίτι της, στους Κωστακιούς Άρτας. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 44χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος ακινητοποίησε, με τη χρήση σωματικής βίας, την 63χρονη γυναίκα, τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι της και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, κοσμήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  Συνελήφθησαν σ το 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας , δύο Αλβανοί έμποροι κάνναβης, μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και κατασχέθηκαν περίπου -10- κιλά κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου .
  Συνελήφθησαν, στα Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, δυο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 42 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαρρήξεις και κλοπές σε λεωφορεία στα Ιωάννινα, με λεία ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα . Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών.
  Συνελήφθη στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, διότι, το 1997 στην πόλη Bergamo της Ιταλίας, ενήργησε ως συνεργός, παίζοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.
  Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, ένας 26χρονος Αλβανός και μία 23χρονη ημεδαπή, διακινητές κοκαΐνης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι τους, το οποίο είχε μετατραπεί σε κρύπτη και χώρο αγοραπωλησίας ναρκωτικών, όπου κατασχέθηκαν (27,8) γραμμάρια κοκαΐνης σε φιξάκια και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Συνελήφθησαν επίσης τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι προμηθεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες από τους ανωτέρω.
  Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Καλαμάτας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 37χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, διότι, στις 17-09-2011 στο Πεταλίδι Μεσσηνίας τέλεσε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ομοεθνή του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μαχαίρι.
  Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής κοσμημάτων από σπίτι στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων. Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Ρομά και ένας υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι αποπειράθηκαν να πουλήσουν τα κλεμμένα χρυσαφικά σε κοσμηματοπωλεία στην πόλη των Ιωαννίνων.
 Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 28 ετών, για κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ο 35χρονος ημεδαπός, διέθετε προς πώληση κλεμμένα χρυσαφικά στον 28χρονο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου. Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε σπίτια που είχαν διαπραχθεί στις αρχές του μήνα σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα ενώ σε έρευνες στο ενεχυροδανειστήριο και στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ένα πιστόλι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: