powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Oμαλά η ενημέρωση μέσω TAXISnet


Περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι έχουν αξιοποιήσει την πληροφόρηση που τους προσφέρει

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων μέσω του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για το ύψος των δόσεων που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία.
Η ΓΓΠΣ προχώρησε στην ενεργοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης δόσεων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω μηνιαίων δόσεων, με καταληκτική τον Φεβρουάριο 2013, και από χθες Πέμπτη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων γίνεται χωρίς προβλήματα μέσω του συστήματος εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης, ή το ΑΦΜ για όσους δεν έχουν κωδικούς.
Ήδη,όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, στη μισή ημέρα ενεργοποίησης της εφαρμογής περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι έχουν αξιοποιήσει την πληροφόρηση που τους προσφέρει ώστε να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους.
Επισημαίνεται ότι όσοι έχουν πρόσβαση στο TAXISnet, αλλά δεν έχουν εύκαιρο το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να δουν τους κωδικούς αριθμούς που απαιτούνται μέσω της επανεκτύπωσης του εκκαθαριστικού, υπηρεσίας που προσφέρει το TAXISnet.
Σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής η αρχική εκτύπωση των αποδεικτικών είσπραξης που περιλαμβάνει όλες τις δόσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τράπεζες ως έχει.Αν κάποιες δόσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες, σημειώνεται, καλό θα είναι οι φορολογούμενοι να ξανατυπώνουν το ειδοποιητήριο πριν την πληρωμή ώστε να βλέπουν το ακριβές τρέχον ποσό με τις όποιες προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: