powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΚΟΝΙΤΣΑ: Εκδηλώσεις για τον Κοσμά τον Αιτωλό, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Αυγούστου



Μητροπολίτης Ανδρέας:
"Επίκαιρες σήμερα οι διδαχές του"

Τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού γιορτάζει και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.
Την ερχόμενη Πέμπτη παραμονή της εορτής, στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου στην Κεντρική Πλατεία.
Την Παρασκευή θα τελεστεί ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ μετά τη λήξη της οι μητροπολίτες θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, για να τελέσουν τρισάγιο επί του τάφου του Σεβαστιανού.
Σε εγκύκλιο του ο μητροπολίτης κ. Ανδρέας,επισημαίνει ότι οι διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, είναι σήμερα επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, για να ξεπεράσουμε την κρίση που αντιμετωπίζει η κρίση. Μεταξύ άλλων αναφέρει και τα ακόλουθα:
«"Ψυχ κα Χριστς σας χρειάζεται", λέει ο Άγιος Κοσμάς.Προτείνει δ το μοναδικ φάρμακο διορθώσεως των κακών: Την μετάνοια. Και τονίζει με γλώσσα προφητική: Πότε θα μετανοήσωμεν; Όχι αύριον καμεθαύριον, αλλά σήμερον, διότι εως αύριον δεν ηξεύρομεν τι θα πάθωμεν" (Διδαχή Α’)…
Αυτήν την μετάνοια έχουμε ανάγκη όλοι αν θέλουμε να ορθοποδήσουμε. Και εδώ και στην Βόρειο Ήπειρο είναι μεγάλη ανάγκη της μετανοίας. Γι' αυτ Μητρόπολή μας γιορτάζει και φέτος την μνήμη του Αγίου Κοσμά, κηρύσσοντας κήρυγμα μετανοίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: