powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Odds Ballklubb-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 παράταση (3-0)


Ο ΠΑΣ με την ψυχή στο στόμα πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

Ο ΠΑΣ έχασε 3-1 από την Οντ στη Νορβηγία στην παράταση (3-0 το 90λεπτο), αλλά πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Europa League.
Εκεί όπου τον περιμένει η ολλανδική Άλκμααρ.
Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα -με περισσότερους από 400 φιλάθλους στο πλευρό του- δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα από τους γηπεδούχους.
Στο 3΄ οι Γιαννιώτες έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Ακόστα, την οποία έσωσε ο Χάγκεν πάνω στη γραμμή.
Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε, πάλι για τον ΠΑΣ, στο 32' όταν μετά από σέντρα του Κοζορώνη, ο Ναδάλες πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, φεύγοντας λίγο έξω.
Στο 55' ο Νορτκβέλε άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (μετά από χέρι του Καρανίκα) και στο 57' ο Ακαμπουέζε με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Νορτκβέλε, έκανε το 2-0.
Από το πουθενά ο ΠΑΣ βρέθηκε να απειλείται ανοιχτά και το 3-0 του πρώτου αγώνα να μην είναι ασφαλές σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ψυχραιμία τους και τον προσανατολισμό τους στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα η Οντ να πάρει τον έλεγχο και να επιτίθεται για το τρίτο γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ των Ζωσιμάδων.
Στο 89' ο Ζεκνίνι από αριστερά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα του ΠΑΣ και ο Ρουντ με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.
Το σοκ για την ελληνική ομάδα ήταν τεράστιο που πήγε στην ημίωρη παράταση με την ψυχολογία στα τάρταρα.
Ο Πετράκης προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των παικτών του και να δώσει κίνητρο, την ώρα που η Οντ μπήκε δυνατά με την ορμή που της είχε δώσει το υπέρ της 3-0 στο ενενηντάλεπτο. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι το 98'.
Ο ΠΑΣ άρχισε να επιτίθεται ορθολογικά και να βγάζει καθαρή σκέψη, φτάνοντας στο γκολ που άλλαξε τα δεδομένα. Συγκεκριμένα, ο Μαμπουλού με φοβερή προσποίηση άφησε για τον Κούτρη και αυτός με το αριστερό τσίμπησε τη μπάλα προ του Ρόσμπαχ, η οποία με αργό και βασανιστικό τρόπο κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1!
Στο 110' μετά από φαλτσαριστό σουτ του Κούτρη η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της Οντ.

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ (Φαγκέρμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (63' Μπεργκ), Νόρντκβελε (Μεσούντι), Γένσεν (101' Νίλσεν), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94' Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (79' Μαμπουλού), Φερφελής (66' Κούτρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: