powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο βράβευσαν επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας


Μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.  
Η παγκόσμια συνάντηση Ομογενών με τίτλο: «Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ 
Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» και με φορέα διοργάνωσης τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό -που εδρεύει στο Μόντρεαλ με το όνομα «His Majesty the Greek Immigrant»- ανέδειξε με τις πρωτοβουλίες της τη δύναμη ψυχής που διαχέεται από την ομογένεια, αλλά και από επιφανείς Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Κατά τη λαμπρή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο, Έλληνες που έχουν διαγράψει επιτυχημένη καριέρα στο αντικείμενο ενασχόλησής τους, βράβευσαν Έλληνες της Ομογένειας, που έχουν διαπρέψει ανά την Υφήλιο.
Το μήνυμα που αναδείχτηκε από την εκδήλωση και από τους επιφανείς συμμετέχοντες ήταν ότι υπάρχουν παραδείγματα πολλών  Ελλήνων που επιτυγχάνουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι παρά την πολύχρονη κοινωνικο-οικονομική κρίση και την ανέχεια μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού υπάρχει ελπίδα και η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον με αισιοδοξία αλλά και εθνικό σχέδιο δράσης.
Από τη λαμπρή αυτή εκδήλωση δεν έλειπε το Ηπειρώτικο στοιχείο, με εκπροσώπους της διασποράς που βραβεύτηκαν καθώς και από επιφανείς Έλληνες που τους βράβευσαν. Ανάμεσά τους η παρουσία του διακεκριμένου Ηπειρώτη Καθηγητή της Ιατρικής και Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Κ. Στέφανου Φούσα ο οποίος βράβευσε έναν εξαίρετο Έλληνα Καρδιοχειρούργο που διαπρέπει στην Αμερική με πολλές περγαμηνές και διακρίσεις ανά την υφήλιο, τον κ. Κωνσταντίνο Πλέστη.
Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φούσας εξήρε τη συνεισφορά στην πατρίδα των Ελλήνων ομογενών, επισημαίνοντας τις πολύπλευρες διακρίσεις των Ελλήνων Ομογενών και αναδεικνύοντας την τεράστια συμβολή της διασποράς στα  εθνικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος. Μάλιστα ο κ. Φούσας ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξουν και πολλοί άλλοι Έλληνες Ομογενείς που να συνεισφέρουν στην Ελλάδα, με την υποστήριξη βέβαια της Ελληνικής Πολιτείας και όλων των Ελλήνων.
Τιμώμενο επίσης πρόσωπο, ορμώμενος εξ Ηπείρου, ήταν και ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδος Hellenic News Of America, κ. Παύλος Κοτρότσιος. Επί 30 συναπτά έτη και από τις θέσεις που κατέχει συνέβαλε και εξακολουθεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών της Ομογένειας με την πατρίδα.
Ανάμεσα στις δραστηριότητές του, είναι και αυτές που έχουν αμιγώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ηγείται σήμερα πολυμελών επιτροπών για την ενίσχυση της Ελλάδος της κρίσης. Στην Ήπειρο το φιλανθρωπικό του έργο είναι γνωστό. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας και  η δραστηριότητα του είναι πολυσχιδής σε πολλά θέματα, εθνικά και πολιτιστικά.
Το βραβείο στον κ. Κοτρότσιο απένειμε η αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Νταϊφά, η οποία εξήρε τη συνεισφορά του στην Πατρίδα.
Την εκδήλωση στο Ζάππειο τίμησαν εκτός των Ελλήνων της διασποράς πολλοί Έλληνες επιστήμονες, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, Πρέσβεις και πολλοί άλλοι.
Την εκδήλωση τίμησε επίσης και ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ κ. Α. Γεωργιάδης καθώς και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης.

Αμφότεροι εξήραν τη συνεισφορά της Ομογένειας σε εθνικά, πολιτιστικά και εθνικά θέματα και διεμήνυσαν την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στη διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας και Ομογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: