powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποτροφίες σπουδών από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ξυνή


Από τη Διεύθυνση  Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:
Η Περιφέρεια Ηπείρου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, μέσω του θεσμού του Ομίλου «Υποτροφίες στις Περιφέρειες»,  για την προσφορά 9 υποτροφιών ανά Περιφέρεια.
Οι υποτροφίες έχουν ως εξής:
I. ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
1. MEDITERRANEAN COLLEGE
·  ΤΡΕΙΣ υποτροφίες για Bachelor (στα δίδακτρα)
Αξίας 5.620 € έκαστη για το α’ έτος σπουδών.
· Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και να έχουν βαθμολογία έτους > 60%.
·  Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees του Βρετανικού Πανεπιστημίου(1.320€ έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης (150€).
2. ΙΕΚ ΞΥΝΗ
·   Δύο πλήρεις διετείς υποτροφίες
Αξίας 6.000 € έκαστη για τα δύο χρόνια.
 3. ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ (Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1)
·   Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες
Αξίας 3.000 € έκαστη.
4. MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (Κέντρου Δια
Βίου Μάθησης 2)
· Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες (στα δίδακτρα)
Αξίας μέχρι 4.900 € έκαστη (ανάλογα το πρόγραμμα).
·  Ειδικά για τα προγράμματα HND διετούς φοίτησης και για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και να έχουν βαθμολογία έτους > 60%.
·  Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα fees του φορέα πιστοποίησης (150 € έως 1.070 €) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (100 €).
II. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
2. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ: Mediterranean College, ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ και Mediterranean Professional Studies.3.  Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.
4. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ τους εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.
5. Οι υποτροφίες στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ και στο Mediterranean Professional Studies είναι πλήρους φοίτησης.
6. Οι υποτροφίες στο Mediterranean College και στα διετή προγράμματα HND του Mediterranean Professional Studies αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.
7. Για το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/ φορέα πιστοποίησης καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης δεν καλύπτονται από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, αλλά από τον/την υπότροφο.
8. Το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies καλύπτουν το τέλος αίτησης (application fee) ύψους 50 € στο πρόγραμμα.
9. Για την κατοχύρωση των υποτροφιών οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
10.  Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτή την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα της ίδιας κατηγορίας.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά από την Τετάρτη 27 -07- 2016 έως την Τετάρτη 31-08-2015 από τις 8.00π.μ. έως τις 14.00μ.μ. ως εξής:
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων: στην Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας , Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρου 1, Ιωάννινα (γρ.128-129, τηλ. 2651087128-2651087129)
Για την Π.Ε Άρτας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας , Κοσμά Αιτωλού 10 ( τηλ. 2681363500-2681363514)
Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Π.Ε. Θεσπρωτίας, Π.Τσαλδάρη 18,Ηγουμενίτσα ( τηλ. 2665360185, 2665360186)
Για την Π.Ε. Πρέβεζας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1, Πρέβεζα ( τηλ. 2682362111, 2682362113).
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν είναι :
Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2015 καθώς και φωτοαντίγραφο  του τελευταίου Ε9.
Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.
Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης (λυκείου).
Για τα λοιπά κοινωνικά κριτήρια:
Κάρτα ανεργίας γονέων (αν υπάρχει).
Διαζευκτήριο ή αγωγή διαζυγίου και απόφαση επιμέλειας τέκνων (για μονογονεϊκές οικογένειες ).
Φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% (αν υπάρχει).
Η επιλογή θα  γίνει από Επιτροπή της Δ/σης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια καθώς και ο βαθμός του απολυτηρίου Λυκείου
Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο διδακτικό έτος 2016-2017,  την φοίτηση στους κύκλους σπουδών και όχι την κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: