powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συνεχίζεται αμείωτη η δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας το μεγάλο της οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας θα βρεθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στην Ηλεία και συγκεκριμένα στη Νέα Μανωλάδα, για να προσφέρει ιατρική φροντίδα και προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις σε μετανάστες και ανασφάλιστους, σε συνεργασία αυτή τη φορά με Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για το πρόγραμμα «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».
Σε καιρούς παγκόσμιας αναστάτωσης και μισαλλοδοξίας, όπου οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις προκαλούν βία και τρόμο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αναλαμβάνει δράση με «όπλα» την επιστήμη και τον ανθρωπισμό. Εξετάζοντας άτομα που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες στην πατρίδα μας, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης, αληθινού ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης. 
Η Νέα Μανωλάδα αποτελεί ένα ακόμα σταθμό μια μακράς πορείας -όλο το προηγούμενο διάστημα- της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα: Βόλος, Ναύπλιο, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Ζαγοροχώρια Χανιά, Λήμνος, Μέτσοβο, Καστοριά, Γιάννενα, Νάξος, Ζίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πωγώνι, Κόνιτσα, Κάλυμνος κ.α. αποτέλεσαν -μέσω των περιφερειακών της συνεδρίων και άλλων πρωτοβουλιών- πόλεις όπου οι ομάδες Καρδιολόγων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με συντονιστή τον ίδιο τον Πρόεδρό της κ. Στέφανο Φούσα, πρόσφεραν ενημέρωση για τα Καρδιοαγγειακά νοσήματα και πιστοποιημένα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε πολίτες, φορείς και συλλόγους.
Η μεγάλη ανταπόκριση για τις δράσεις της ΕΚΕ από τις τοπικές κοινωνίες, η αγαστή συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έφεραν αποτελέσματα και αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση.
Συγκεκριμένα, τόσο ο Νομός Ιωαννίνων με πρωτοστάτες τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση, όσο και εκείνοι των Τρικάλων, με τη αποφασιστική βοήθεια της νομιάτρου κας Στεφανίας Κωστοπούλου με καταγωγή από το Μέτσοβο, αλλά και της Καλύμνου, της Καστοριάς και της Ηγουμενίτσας, πρωτοπορούν σε δράσεις πρόληψης υγείας, στην εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στην εγκατάσταση απινιδωτών σε κεντρικούς δημόσιους χώρους, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση περιστατικού καρδιακής ανακοπής.
Τα όσα είπε ο διαπρεπής Καθηγητής κ. Δημήτριος Μπούμπας, σε εκδήλωση της ΕΚΕ στο Μέτσοβο, ότι «οι εκδηλώσεις της ΕΚΕ ξεπερνούν αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών», περιγράφουν στην ολότητά τους τη μεγάλη προσπάθεια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Ταυτόχρονα η ΕΚΕ επανειλημμένα έχει πραγματοποιήσει εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες στο Κοινωνικό της Ιατρείο, στον Δήμο Αθηναίων αλλά και σε άλλους δήμους όπως εκείνον των Βριλησσίων,  σε παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, σε άστεγους και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, επίσης σε μαθητές των σχολείων της Γκράβας, εργαζόμενους σε εταιρείες (ΕΟΦ), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυήμερη ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τανζανία. Κατά τη συμμετοχή της, δε, στο Παγκόσμιο Καρδιολογικό Συνέδριο στην Αυστραλία πραγματοποίησε ομιλίες ενημέρωσης πολιτών στη Μελβούρνη και το Sydney.
Η ΕΚΕ -συμμετέχοντας στα παγκόσμια επιστημονικά γεγονότα- συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας  στο Λονδίνο, στο Αμερικανικό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Σικάγο, ενώ στο πλαίσιο της διεύρυνσης των διεθνών της σχέσεων σύναψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Ρωσική Καρδιολογική Εταιρεία και ξεκίνησε επιστημονικό διάλογο με την Κινεζική Καρδιολογική Εταιρεία.
Τέλος με αφορμή το Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας η ΕΚΕ ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με καταξιωμένους επιστήμονες Ελληνικής καταγωγής, ώστε να συμβάλλει στην ενεργοποίηση συνολικά της Ομογένειας και να βοηθήσει τη μητέρα πατρίδα και τους Έλληνες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκονται.
Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη η μείωση στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι έρευνες, τόσο της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος όσο και των περιστατικών οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα για συνέχιση των δράσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και για ενημέρωση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, με βασικό μήνυμα ότι η Πρόληψη αποτελεί το καλύτερο φάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: