powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επισκέψεις της Μερόπης Τζούφη σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο νομό Ιωαννίνων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέψεις στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο νομό Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το Σάββατο και την Κυριακή η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Κώστας Μπασιούκας, Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος.
Στο χώρο φιλοξενίας στον Κατσικά διαπιστώθηκαν οι σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, κυρίως στα θέματα υγιεινής, ενώ εξετάσθηκαν παιδιά και ενήλικες που αντιμετώπιζαν ιατρικά προβλήματα.
Στο χώρο φιλοξενίας στα Δολιανά σε αυτή τη δεύτερη επίσκεψη διαπιστώθηκε σχετική βελτίωση των υποδομών και επίλυση ορισμένων οξυμένων προβλημάτων που υπήρχαν τις πρώτες ημέρες. Εξακολουθεί όμως να μην έχει λυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης σε μια περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στα Δολιανά έγινε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Κ. Καψάλη, όπου συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την επίλυση υπαρχόντων σημαντικών προβλημάτων και οι δυνατότητες της εστίας να προσφέρει συγκεκριμένες υπηρεσίες σε πρόσφυγες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Στα Δολιανά επίσης έγινε συζήτηση με κατοίκους της περιοχής, όπου εξηγήθηκε ότι δεν υπάρχει αντικειμενική βάση για την ανάπτυξη ξενοφοβικών συμπεριφορών και απαιτείται αλληλεγγυη και καλύτερος συντονισμός και συνεργασία.
Στη συνέχεια η βουλευτής μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη επισκέφθηκαν μαζί με τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κόνιτσα, όπου για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη δομή αποτελεί  πρότυπο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων τόσο από τις υπηρεσίες που παρέχονται από τους υπαλλήλους και τη διοίκηση του Κέντρου όσο και από το Δήμο και τους κατοίκους της Κόνιτσας, οι οποίοι στέκονται αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων και συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες του Κέντρου και του Δήμου να σταθούν στο ύψος που απαιτεί η προσφυγική κρίση.
Τέλος, κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε τη Βουλευτή και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις επισκέψεις και στους τρεις χώρους ήταν η οργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων και ειδικά των παιδιών και των ευπαθών ομάδων.


Από το γραφείο της Βουλευτού

Δεν υπάρχουν σχόλια: