powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη διακίνηση τριών ομοεθνών του


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του

Συνελήφθη, χθες (22-03-2016) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του, οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη διακίνηση τριών αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Καλπάκι, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας και διαπιστώθηκε η μεταφορά τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, (εκ των οποίων δύο άνδρες 31 ετών και μία 30χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 27χρονος διακινητής ενεργούσε καθ΄ υπόδειξη 54χρονου ημεδαπού συνεργού του, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη διακίνηση των μεταναστών και αναζητείται.
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε επίσης, ότι οι μετανάστες είχαν καταβάλει συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ, για τη λαθρομεταφορά.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 19χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: