powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε


Θετική έκβαση είχε η συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, και του δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνου Γαρνέλη, με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε. Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου για την αναγκαιότητα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Να σημειωθεί ότι είχε ήδη προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, για το ίδιο θέμα, όπου και υπήρξε αντίστοιχη δέσμευση.
Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης τα μικρά και μεγάλα έργα που αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης από την τοπική κοινωνία. 
Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα εξής ζητήματα: 
Οι διαδημοτικές οδοί Καστανιά – Τετράκωμο, Άνω Καλεντίνη – Αγ. Χαράλαμπος – Παλαιοκάτουνο, καθώς και οι οδικές συνδέσεις Καταρράκτης – Σκιαδάδες – Βουργαρέλι, η παράκαμψη του Αθαμανίου και η αποπεράτωση της επαρχιακής οδού Αθαμανίου – Θεοδωριάνων, με τη βελτίωση του υφιστάμενου τμήματος.


          Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για τα Τζουμέρκα, που δεν είναι άλλο από τον παραλίμνιο δρόμο, ο οποίος μπορεί να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

          Από την πλευρά του βουλευτή Άρτας τονίστηκε η ανάγκη να επαναληφθεί η συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα με την παρουσία των δημάρχων Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση των παραπάνω έργων και να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες για τους δύο ορεινούς και μειονεκτικούς δήμους του Νομού της Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: