powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μέσα στον Μάρτιο 500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να ανοίξουν 120 κλίνες ΜΕΘ


Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, μέσα στον Μάρτιο θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές με στόχο μέχρι το Πάσχα να ανοίξουν τουλάχιστον 120 κλίνες ΜΕΘ.
Ο κ. Ξανθός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι «στόχος μας στο υπουργείο Υγείας είναι να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ. Επίσης, να επαναφέρουμε κρεβάτια που είχαν πάψει να λειτουργούν την προηγούμενη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού, και κυρίως να αυξήσουμε τις διαθέσιμες κλίνες ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής που παρατηρείται και το «απαράδεκτο» φαινόμενο της λίστας για κρεβάτια ΜΕΘ».
«Γιατροί και νοσηλευτές θα τοποθετηθούν μέσα στον Μάρτιο, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά. Η φιλοδοξία μας είναι ένα μεγάλο μέρος από τα 250 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, ίσως και τα μισά να ανοίξουν πριν από το Πάσχα και ο στόχος είναι να εξαλειφθεί η λίστα που σε καθημερινή βάση είναι 50 με 60 άτομα», τόνισε.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ λόγω γρίπης υπερβαίνει τους 100 σε καθημερινή βάση, ενώ τουλάχιστον έως χθες το πρωί οι θάνατοι λόγω γρίπης για τη φετινή περίοδο είχαν φτάσει τους 124. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 360 ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: