powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Η συμμετοχή σου είναι σημαντική

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Περισσότερες από 100 περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις υψώνουν ασπίδα απέναντι στην πολιτική απορρύθμισης που επιδιώκεται, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια πανευρωπαϊκή δράση.
Μέσα από την κοινή διαδικτυακή πρωτοβουλία «Συναγερμός για τη φύση», οι πολίτες της Ελλάδας και των υπολοίπων 27 κρατών μελών καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να διαφυλάξουν τη νομοθεσία που προστατεύει τη φύση στην Ευρώπη.
Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη φύση, και συγκεκριμένα οι οδηγίες για τους οικοτόπους και τα άγρια πτηνά, αναγνωρίζονται παγκοσμίως για τη συμβολή τους στην προστασία της βιοποικιλότητας που απειλείται. Χάρη σε αυτή τη νομοθεσία, η Ευρώπη έχει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο, το δίκτυο Natura 2000, που καλύπτει περίπου το 20% της χερσαίας και το 4% της θαλάσσιας έκτασής της.
Με πολύ απλά λόγια, ως προς την Ελλάδα, αν δεν υπήρχε το δίκτυο Natura 2000, το οποίο προστατεύει περισσότερο από το 27% της ελληνικής επικράτειας, δεν θα προστατεύονταν κομμάτια της φύσης που συναποτελούν την ταυτότητα της χώρας μας, όπως σπήλαια, ρεματιές και παράκτιοι υγρότοποι, αλλά και μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας.
Η εκστρατεία ευρωπαϊκά έχει σπάσει μέχρι στιγμής τα ρεκόρ: σχεδόν 270.000 υπογραφές και κάθε μέρα αυξάνονται!
Η συμμετοχή από την Ελλάδα είναι ικανοποιητική, αλλά μπορούμε και καλύτερα.
Η διαβούλευση διαρκεί έως τις 24 Ιουλίου, επομένως μας μένει λιγότερο από ένας μήνας.
Διαβάστε περισσότερα και υπογράψτε εδώ:

Κοινοποιήστε σε φίλους και γνωστούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: