powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Σημαντική δράση από τις κοινωνικές δομές

Η κοινωνική φροντίδα και μέριμνα, παραμένει μία από τις πρώτες και βασικές προτεραιότητες για τον Δήμο Δωδώνης και την Δημοτική Αρχή.
Με δεδομένο ότι οι ανάγκες καθημερινά πολλαπλασιάζονται εξ αιτίας και της οικονομικής κρίσης, στόχος είναι να αξιοποιηθεί κάθε χρηματοδοτική πηγή και πρόσφορο μέσο, είτε από εθνικούς, είτε από κοινοτικούς πόρους, ώστε να ανακουφιστούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Δωδώνης, υλοποιούνται στην παρούσα φάση πέντε προγράμματα κοινωνικής φροντίδας.
Μία δράση καλύπτει τη Δημοτική Ενότητα Δωδώνης, μία δεύτερη τη Δημοτική Ενότητα Σελλών, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Δημητρίου υλοποιούνται δύο δράσεις από την Κοινωφελή Επιχείρηση και μία που αφορά σε πρόγραμμα επισκεπτών κατ' οίκον φροντίδας και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο.
Η Δημοτική Ενότητα Λάκκας Σουλίου καλύπτεται από την Μέριμνα με την υλικοτεχνική υποδομή που παρέχει ο Δήμος Δωδώνης.
Μέσω των δράσεων αυτών εξυπηρετούνται εκατοντάδες κάτοικοι, ειδικά ηλικιωμένοι και ανήμποροι, που παραμένουν στα χωριά. Χαρακτηριστικό της αξίας αλλά και της προσφοράς των προγραμμάτων αυτών, είναι ότι κατά τους θερινούς μήνες, οι ωφελούμενοι σε όλο το γεωγραφικό εύρος του δήμου, ξεπερνούν τους εφτακόσιους.


Ο αριθμός των ωφελούμενων, αυξάνεται κατά το διάστημα του καλοκαιριού, καθώς πολλοί ηλικιωμένοι επιστρέφουν από τα αστικά κέντρα, στα χωριά τους και έχουν ανάγκη από τη βοήθεια στο σπίτι.
Παράλληλα από την Κοινωφελή Επιχείρηση, λειτουργεί το ΚΔΑΠ, το οποίο έχει έδρα στο Κρυφοβό και φιλοξενεί αυτό το διάστημα περίπου 25 παιδάκια.
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία της δημιουργικής απασχόλησης ενώ σε εβδομαδιαία βάση, αναπτύσσεται ένα πλήθος δραστηριοτήτων από εξωτερικούς συνεργάτες.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δωδώνης Θωμάς Καραπάνος, σημειώνει ότι τα προγράμματα αυτά αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμα για περιοχές απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες, όπου μεγάλος όγκος του πληθυσμού είναι μεγάλης ηλικίας.
Ευχαρίστησε δε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα, που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που τις έχουν απόλυτη ανάγκη κι επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης και περαιτέρω ενίσχυσης ανάλογων δομών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: