powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

«Νάια Δωδώνης-Αγώνες για τον Δία» το Σάββατο 27 Ιουνίου στην Αρχαία Δωδώνη

Εκδηλώσεις με τίτλο «Νάια Δωδώνης-Αγώνες για τον Δία» οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το Σάββατο 27 Ιουνίου.
Το πρωί (09:30-13:30) θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης Επιστημονική Συνάντηση με έξι ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες (Pierre Cabanes, Κωνσταντίνα Γραβάνη, Κωνσταντίνος Ζάχος, Νικόλαος Κατσικούδης, Κωνσταντίνος Σουέρεφ, Σωτήριος Τσέλικας), οι οποίες αφορούν στους Νάιους Αγώνες της Δωδώνης κατά την αρχαιότητα.
Στο τέλος, θα αποδοθεί τιμή στον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Αρχαιότητας του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre κ. Pierre Cabanes, για τη συμβολή του στην έρευνα των Ναΐων Αγώνων της Δωδώνης. Παράλληλα, θα προβληθούν δύο σύντομες ψηφιακές ταινίες για την Αρχαία Δωδώνη.

Το απόγευμα στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης θα πραγματοποιηθούν σύγχρονα αγωνίσματα που παραπέμπουν στους Νάιους Αγώνες στο αρχαίο στάδιο (18:30-20:00) και αμέσως μετά ελληνική μουσική από τον «Λύραυλο» και την Αντιγόνη Κατσούρη με παραδοσιακά και αρχαιοελληνικής έμπνευσης όργανα στο αρχαίο θέατρο (20:30-21:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια: