powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών


Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Μετά από 5 μήνες οι εταίροι κατέληξαν σε μια πρόταση τελεσίγραφο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση τη κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λάου. Στο υπουργικό συμβούλιο εισηγήθηκα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και η εισήγησή μου έγινε ομόφωνα αποδεκτή».
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι αυτό.
Από την τοποθέτησή του ήταν όμως ξεκάθαρο ότι τάσσεται εναντίον, καθώς, όπως είπε, η πρόταση των δανειστών σημαίνει την αποδοχή μιας αυστηρής λιτότητας δίχως τέλος.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι ενημέρωσε για την απόφαση της κυβέρνησης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι με επιστολή του θα ζητήσει επισήμως από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Θεσμούς ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου, όπως είπε «ο λαός να αποφασίσει χωρίς πιέσεις».


Δείτε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού:

Δεν υπάρχουν σχόλια: