powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, αντί μνημοσύνου, για τον Αλέκο Κιτσάκη



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΑΝΤΙ   ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ  ΣΤΟΝ  ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ  ΑΛΕΚΟ  ΚΙΤΣΑΚΗ
Η Πανηπειρωτική  Συνομοσπονδία Ελλάδος αμέσως μετά την απώλεια του Αλέκου Κιτσάκη ,στις 2 Φεβρουαρίου 2015, πέρα από την παράσταση αντιπροσωπείας στην εξόδιο ακολουθία και την κατάθεση στεφάνου προς απότιση ύστατου φόρου τιμής, έκρινε απολύτως αναγκαίο το καθήκον ενός τελευταίου δημόσιου αποχαιρετισμού μέσα από τους λόγους ενός ομότεχνού του, του κ. Στυλιανού Μπέλλου.
Πέρα όμως από τον ύστατο αυτό αποχαιρετισμό, το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να θυμίσει πως ήταν η Πανηπειρωτική εκείνη που πρώτη αγκάλιασε το νιόβγαλτο ταλέντο και άνοιξαν εφεξής διάπλατα οι δρόμοι στον Αλέκο Κιτσάκη, στη θεϊκή φωνή του, αλλά και στο Ηπειρώτικο τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηπειρώτες της διασποράς, της ξενιτειάς και της ορφάνιας που με την αηδονολαλιά του στήριξε γενιές απλών ανθρώπων, αλλά επέβαλλε με το χάρισμά του επίσης παντού την ομορφιά και την ιδιοσυστασία  της ηπειρωτικής παράδοσης, σεμνός πάντα, δοτικός, σαν σταυραετός. Ήταν και θα είναι η φωνή μας, μερίδιο απ’την ψυχή μας.
Τέλος το Δ.Σ. επιθυμεί να εκφράσει και πάλι τα συλλυπητήρια στους οικείους αλλά και σε όλους τους ομοτέχνους και τους φίλους του αηδονιού μας με τη βεβαιότητα πως η μνήμη του Αλέκου Κιτσάκη θα παραμένει αιώνια.

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ  Π.Σ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: