powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. για την κατάσταση στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Άρτα)


Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, το οποίο εδρεύει στην Άρτα. Ενώ ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος, το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων δεν πραγματοποιείται λόγω πλημμελέστατης στελέχωσης διδασκόντων ενώ, εδώ και δέκα ημέρες, το Τμήμα τελεί υπό κατάληψη που πραγματοποιεί ο σπουδαστικός σύλλογος, τιθέμενος αλληλέγγυος σε πλήθος διδασκόντων που πρόσφατα απομακρύνθηκαν από το Τμήμα και οι θέσεις τους επαναπροκηρύχθηκαν από τη Διοίκηση του.
Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. έχει εκφράσει την αναγνώρισή του στο ρόλο και την πολύχρονη προσφορά του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Πριν από δύο χρόνια η Π.Σ.Ε. βράβευσε το Τ.Λ.Π.Μ. στην κορυφαία εκδήλωση των απόδημων Ηπειρωτών, στην «Πίτα του Ηπειρώτη», για την πολύτιμη και αναντικατάστατη προσφορά του στην Ηπειρώτικη και, ευρύτερα, τη Λαϊκή Μουσική Παράδοση. Η βράβευση αποτελούσε και μια στήριξη στη λειτουργία του Τμήματος, απέναντι στην τότε επαπειλούμενη κατάργησή του, στο όνομα των αναδιαρθρώσεων, η υλοποίηση των οποίων μόνο άμοιρη δεν είναι με τη σημερινή κατάσταση.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, η απομάκρυνση σειράς διδασκόντων μουσικών κι επιστημονικών συνεργατών, μετά από μονομερή υποβάθμιση της εργασιακής σχέσης, θέτουν σε αμφισβήτηση τη λειτουργία του Τ.Λ.Π.Μ. και απαξιώνουν το έργο και τις προοπτικές του. Παράλληλα, πλήττουν το κλίμα δημιουργικής συνεργασίας στο πλαίσιο της κοινότητας του Τ.Λ.Π.Μ., μεταξύ Διοίκησης, διδασκόντων και φοιτητών.
Καλούμε τη Διοίκηση του Τ.Λ.Π.Μ, του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την άμεση κι απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Τ.Λ.Π.Μ. Μέρος της συνέχισης αυτής είναι η επανένταξη των απομακρυνθέντων μουσικών και επιστημονικών συνεργατών που έχουν τη δική τους, ιδιαίτερη συμβολή στην εγνωσμένη προσφορά του Τμήματος.
Το Τ.Λ.Π.Μ., λόγω του πολύτιμου και αναντικατάστατου ρόλου του, έχει ανάγκη πλήρως στήριξης από την Πολιτεία, με συγκεκριμένα μέτρα διασφάλισης, ενίσχυσης και αναβάθμισης της λειτουργίας του που συμπεριλαμβάνουν και περισσότερες προσλήψεις διδασκόντων, αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και αυξημένο, μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ενώνει και τη δική της φωνή σε μια τέτοια προοπτική αναβάθμισης και, κυρίως, στην ανάγκη άμεσης και απρόσκοπτης λειτουργίας του Τ.Λ.Π.Μ., με αποκατάσταση της ενότητας στην ακαδημαϊκή του κοινότητα και ανάκληση ενεργειών που τη δυναμιτίζουν.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: