Πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στη μέση εκπαίδευση με τους καθηγητές να βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει και των νέων καταλόγων που θα προκύψουν μετά τις τελευταίες αλλαγές.
Με την αύξηση του ωραρίου αλλά και τις συγχωνεύσεις αναμένεται να προκύψει μεγάλος αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού το οποίο θα υποχρεωθεί να μετακινηθεί ενώ ένας ικανός αριθμός θα δει την έξοδο από το δημόσιο.
Πλέον για τον υπολογισμό των κενών αλλά και του πλεονάζοντος προσωπικού λαμβάνεται υπόψη το νέο ωράριο που είναι αυξημένο κατά δύο ώρες, ο αριθμός των τάξεων και των τμημάτων που θα προκύψουν με βάση τα νέα οργανογράμματα φέτος, αλλά και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ανήκουν στην κάθε σχολική μονάδα.
Παράλληλα καταργείται η συνδιδασκαλία, το λεγόμενο project θα ανατίθεται μόνο σε έναν καθηγητή, ενώ η οργανική θα υπολογίζεται με περισσότερες από 12 ώρες.
Κάπως έτσι συνδικαλιστές καθηγητές λένε ότι θα προκύψουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν σε άλλη θέση ή θα απολυθούν.
Εκτιμάται μάλιστα ότι με τον νέον τρόπο υπολογισμού του υπουργείου προκύπτουν 5.000 πλεονάζοντες καθηγητές στην Αττική, άλλοι 2.000 πλεονάζοντες στη Θεσσαλονίκη, 390 στον Νομό Ιωαννίνων, 300 στον Νομό Ημαθίας, ενώ ως πλεονάζοντες εμφανίζονται το 20% των εκπαιδευτικών στον Πειραιά, το 24% των καθηγητών στο Νομό Γρεβενών και το 30% στο Νομό Ηλείας.
Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου 5.000 εκπαιδευτικοί θα απολυθούν μέσα στα 2 επόμενα χρόνια, ενώ ως απολύσεις θεωρούνται και οι μη επαναπροσλήψεις των 10.000 αναπληρωτών καθηγητών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου