powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Διάλεξη της δρ Έλενας Βλαχογιάννη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων την Κυριακή 26 Μαΐου, ώρα 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Κυριακή στο Μουσείο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,  στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Κυριακή στο Μουσείο», διοργανώνουν διάλεξη με προσκεκλημένη την δρ Έλενα Βλαχογιάννη, αρχαιολόγο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η κα Βλαχογιάννη θα δώσει ομιλία με θέμα:
«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός. Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου»
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια).
Είσοδος ελεύθερη
 
Η κα Έλενα Βλαχογιάννη είναι απόφοιτος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Το 1993 μετά από ειδικό διαγωνισμό διορίστηκε ως μόνιμη αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού και τοποθετήθηκε στη Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θηβών, όπου και εργάστηκε επί δέκα έτη διενεργώντας ανασκαφές στις Πλαταιές, την Ακραιφία και τη Χαιρώνεια της Βοιωτίας. Στη συνέχεια εργάστηκε για πέντε χρόνια στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, στο Τμήμα Αρχαιολογικών Χώρων και ως γραμματέας στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Από το 2008 εργάζεται στη Συλλογή Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ως επιμελήτρια της Συλλογής έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση εκθέσεων που έχουν παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείο, όπως «Γυναικών Λατρείες. Τελετουργία και καθημερινότητα στην κλασική Αθήνα», «Ερέτρια: Ματιές σε μια κλασική πόλη», «Μύθος και Νόμισμα», καθώς και στην πρόσφατη έκθεση που αφορά στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, της οποίας έχει επιμεληθεί και τον επιστημονικό κατάλογο. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αφορούν κυρίως στη γλυπτική αλλά και την τοπογραφία και τη νομισματική.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: