powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα


Με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι) ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, τόνισε στην τοποθέτησή του πως είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό νομοσχέδιο, που στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή, βάζει τάξη στην αγορά σε ότι αφορά χρόνους πληρωμής και προστατεύει τον Έλληνα καταναλωτή.

"Το νομοσχέδιο συνιστά ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ελληνοποιήσεων και ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου, αφού θεσμοθετεί την υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης, και επισήμανε παράλληλα πως "οι διατάξεις του νομοσχεδίου στοχεύουν στην αποκατάσταση της δίκαιης ισορροπίας μεταξύ παραγωγών και εμπόρων με την εξάλειψη των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στις πληρωμές όλων των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: