powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη


Συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη πραγματοποίησε την Παρασκευή 23/10 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στα Ιωάννινα.
Κατά την συνάντηση, συζήτησαν για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του κ. Ποττάκη. 
O κ. Στέφος στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας καθώς και για περιπτώσεις απλήρωτης εργασίας.
Συζήτησαν επίσης για τον νέο νόμο που αναμένεται να κατατεθεί για τις Ανεξάρτητες Αρχές, με τον οποίο πρόκειται να εξορθολογιστούν οι 31 ανεξάρτητες αρχές που υπάρχουν στην χώρα μας και να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας τους.
Ο κ. Ποττάκης ανέφερε στον κ. Στέφο ότι πρόθεση του Συνηγόρου του Πολίτη είναι να αποκτήσει μεγαλύτερη σχέση με τη βουλή μέσα από τακτικότερη και συστηματικότερη επικοινωνία με τις κοινοβουλευτικές επιτροπές, καθότι ένα φάσμα θεμάτων που άπτονται της δικαιοδοσίας της ανεξάρτητης αρχής μπορούν να εμπλουτίσουν τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Επίσης ο κ. Ποττάκης πρόσθεσε πως είναι θεμιτό, θέματα ευρέως ενδιαφέροντος, που αφορούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, να προωθούνται στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος με την σειρά του να τα παραπέμπει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. 
Ο κ. Στέφος τόνισε στη συνέχεια την αναγκαιότητα οι ετήσιες εκθέσεις των ανεξάρτητων αρχών να γίνονται έγκαιρα, ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τέλος, ο κ. Στέφος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη καθώς και την ανάγκη ενίσχυσής του με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των πολιτών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και δικαιωμάτων παιδιών και ευπαθών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: