powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων, τις οποίες παρακολούθησε εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής ο Μ. Θεοφυλάτος.
Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη εξέλεξε τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, ενώ μέσα από ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο η Συνδιάσκεψη ψήφισε ομόφωνα την παρακάτω Πολιτική Απόφαση.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής μέχρι σήμερα, βιώσαμε  συμπυκνωμένο ιστορικό χρόνο με καταιγιστικές εξελίξεις τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στη χώρα μας. Το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος ανέλυσε διεξοδικά αυτές τις εξελίξεις.
Κορυφαία εξέλιξη για τη χώρα μας υπήρξε η ανάληψη της διακυβέρνησης από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015. Κομβικές στιγμές υπήρξαν το συγκλονιστικό  δημοψήφισμα με το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στους εκβιασμούς των ευρωπαϊκών ελίτ, ο επώδυνος συμβιβασμός τον Ιούλη του 2015 και η νίκη στις εκλογές το Σεπτέμβρη του 2015 που άνοιξε το δρόμο για μια νέα φάση της πορείας της χώρας σύνθετη και δύσκολη, αλλά με ελπίδα και προοπτική.
Σήμερα βρισκόμαστε ξανά σ ένα σταυροδρόμι με αυξημένες προοπτικές για δίκαιη ανάπτυξη και συνολική ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, εφόσον καταφέρουμε να υπερβούμε τις δυσκολίες στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τη λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων  για την απομείωση του χρέους και το άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση.
Όλα τα παραπάνω διαδραματίζονται μέσα σε μεταβαλόμενο διεθνές περιβάλλον, με αλλαγές  οι οποίες επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων όλου του πλανήτη. Η προάσπιση της ειρήνης στην Ευρώπη και την περιοχή μας αποτελεί τη βασική προτεραιότητα των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων βιώνουν όλη αυτή την περίοδο με αγωνία και απογοήτευση, αλλά και με καρτερία και ελπίδα. Αντιλαμβάνονται τη δύσκολη μάχη που δίνει η Αριστερά, αντιλαμβάνονται, ιδιαίτερα τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, τη φροντίδα και την ταξική μεροληψία προς όφελός τους, χρεώνοντάς μας ωστόσο  τις εσφαλμένες εκτιμήσεις, τις καθυστερήσεις, τον κακό συντονισμό και την ατολμία, καθώς η καθημερινότητα για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Το κόμμα μας την ίδια περίοδο πέρασε από ταραγμένες καταστάσεις με τη διάσπαση και την αποχώρηση από τις γραμμές του αγωνιστών της αριστεράς, παραμένει όμως όρθιο και μαχητικό έτσι ώστε να πραγματοποιήσει κρίσιμες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό  διάστημα.
Συνολικά αποτιμούμε θετικά τη δράση της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, παρά τις όποιες αδυναμίες,  παραλείψεις και  λάθη που διαπιστώθηκαν.


Οι  βασικές κατευθύνσεις της συνδιάσκεψης συμπυκνώνονται: Α. Στο καθήκον της επαφής του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής μας, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και πολιτισμού, στα κινήματα και στα σωματεία, στους συλλόγους και τα επιμελητήρια.
Β. Στη συντονισμένη παρέμβασή μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής με ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με πλήρη ενεργοποίηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.  Ταυτόχρονα απαιτείται η προστασία και η αειφόρος αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής.  Επιπλέον  οφείλουμε να δώσουμε νέα ώθηση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος , στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες αξιοποιώντας τη διασύνδεση με τα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ της περιφέρειας μας. Θα πρέπει ακόμη να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες της κοινωνικής οικονομίας με προσαρμογή στα πλεονεκτήματα του τόπου.  Ιδιαίτερη σημασία έχει η γρήγορη ολοκλήρωση των υποδομών, ειδικά στις μεταφορές (οδική, σιδηροδρομική, αεροπορική σύνδεση). Όλα τα παραπάνω πρέπει να στοχεύουν στη γρήγορη απομείωση της ανεργίας κυρίως για τη νέα γενιά και τις γυναίκες.
Γ. Στην εμπέδωση του νέου κοινωνικού κράτους αξιοποιώντας τις ισχυρές υποδομές του τόπου στην Υγεία και την Παιδεία, με έμφαση στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τη συνεκτική ανάπτυξη και επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών σ όλες τις βαθμίδες. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση των δομών και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τα κέντρα κοινότητας, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, καθώς και στην υλοποίηση του νέου εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις προνοιακές δομές.
Δ. Στην αντιμετώπιση του προσφυγικού με όρους αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, επιταχύνοντας τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, τις διαδικασίες ενσωμάτωσης όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα μας, οικοδομώντας πρωταρχικά ένα ισχυρό μέτωπο ενάντια στην ξενοφοβία, το ρατσισμό και το φασισμό.
Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη απευθύνεται σε όλες και όλους, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν με το ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Στον αγώνα για μια Ελλάδα της ειρήνης και της συνεργασίας με όλους τους λαούς.  Στον αγώνα για τις μεγάλες δημοκρατικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος, στον αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση, τον Σοσιαλισμό με Δημοκρατία και Ελευθερία.
Γιάννενα 22-1-2017

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Νομού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ
1.  Αλαντάση Εσσάμ
2.  Γαλανάκη Άννα
3.  Ζδράβου Βασιλική
4.  Καπέρδα Σταματία
5.  Καρασταμάτης Αντώνης
6.  Κόλια Ελένη
7.  Κυριακάκου Γεωργία
8.   Λούκας Κώστας
9.   Μάνθος Νίκος
10. Μιτοπούλου Κατερίνα
11. Μπασιούκας Κώστας
12.  Νάτσης Λάζαρος
13.  Ντάνης Σπύρος
14.  Οικονόμου Βασίλης
15.  Παλάσχας Πέτρος
16.  Ρέκατας Θωμάς
17.  Σπέγγος Άρης
18.  Τσίκαρης Βασίλης
19.  Τσίνος Βασίλης
20.  Φίλιος Φίλιππος

21.  Φωτεινού Αγγελική

Δεν υπάρχουν σχόλια: