powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Tην Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, το βράδυ, έγινε η παρουσίαση του βιβλίο: ΄''Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση'', της Ηπειρώτισσας εκπαιδευτικού Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, στην Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5)


Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, το βράδυ, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου: ''Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση'', της Ηπειρώτισσας εκπαιδευτικού Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, στην Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5).
''Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση'', πρόκειται για μία σημαντική μελέτη που αφορά στον παραδοσιακό χορό ως αντικείμενο της εκπαίδευσης.
Το βιβλίο εξετάζει κριτικά, μέσα από τα θεσμικά κείμενα (εκπαιδευτικοί νόμοι, προγράμματα σπουδών και σχολικά εγχειρίδια), την παρουσία του χορού στο εκπαιδευτικό σύστημα και αναδεικνύει τις συσχετίσεις του με το εκάστοτε εκπαιδευτικό και ιδεολογικο-κοινωνικό πλαίσιο και τη συμβολική κατασκευή της ταυτότητας.
Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η μελέτη επιδιώκει να συμβάλλει, με την παράθεση σύγχρονων επιστημονικών θεωρήσεων, στην καλύτερη κατανόηση του χορού ως αντικειμένου της εκπαίδευσης και με την κατάθεση καινοτόμων διδακτικών προτάσεων να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίησή του στη σχολική πράξη.
Το βιβλίο είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς και για όσους ασχολούνται με τη διδασκαλία-μάθηση του παραδοσιακού χορού.
Η Ελευθερία Γκαρτζονίκα, γεννήθηκε στη Πρέβεζα και εργάζεται-υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Διεύθυνση Δ΄ Αθήνας. Είναι Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, και πιο συγκεκριμένα, του Τομέα Παιδαγωγικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής. 
Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη του ελληνικού παραδοσιακού χορού, στην παιδαγωγική και στη διδακτική του χορού, και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο χορός στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εχει συμμετάσχει, με ανακοινώσεις, σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: