powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Εκδήλωση με θέμα: “Η Μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής: Σημερινές Προσεγγίσεις”

Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής: Σημερινές Προσεγγίσεις».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων – Πάρκο Λιθαρίτσια.
Την εκδήλωση συντονίζουν η Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια κ. Μαργαρίτα Τζαφλίδου, και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Δρ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ.
Το πρόγραμμα των εισηγήσεων έχει ως εξής:
– Τα Ασκληπιεία και η αναζήτηση της ατομικής και συλλογικής υγείας στην Αρχαιότητα, από τον κ. Ηλία Κουλακιώτη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.
– Αρχές και Κανόνες για την ιατρική φροντίδα: Μια μνημειώδης κληροδοσία, από τον κ. Κωνσταντίνο Σιαμόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής.
– Διάγνωση και θεραπευτικές πρακτικές των ψυχικών διαταραχών στην Αρχαία Ελλάδα, από τον κ. Βενετσάνο Μαυρέα, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής.
– Συντήρηση τροφίμων και τροφιμογενή νοσήματα στην Αρχαία Ελλάδα, από την κ. Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, και

– Τα φάρμακα στην Αρχαία Ελλάδα, από τον κ. Μάριο-Αθανάσιο Μαρσέλο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: