powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Νομού Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για το Κ.Ι.Φ. Άρτας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας προκάλεσε  έκπληξη, δεδομένου ότι τα κοινωνικά ιατρεία – φαρμακεία είτε παρέχουν φροντίδες υγείας είτε λειτουργούν ως υποστηρικτική δομή διευκόλυνσης πρόσβασης ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε παρόχους υγείας, αποτέλεσαν την περίοδο της κρίσης ανάσα ανακούφισης και αξιοπρέπειας για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Την ώρα που η μνημονιακή περίοδος έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην κοινωνία, καθώς υπάρχουν τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες, η ύπαρξη τέτοιων κοινωνικών δομών ενισχύουν το μέτωπο αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για τους λόγους αυτούς είναι αυτονόητη η στήριξη όλων των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης που λειτουργούν και προσφέρουν κοινωνικό έργο στο νομό της Άρτας.
Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός πως η «μπόρα» της κρίσης άφησε εκτός ασφαλιστικής κάλυψης χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν να ζουν σε ένα καθεστώς ανασφάλειας. Η υγειονομική τους κάλυψη αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ώστε να αισθανθούν ότι υπάρχει ένα κράτος που λειτουργεί με αλληλεγγύη προς τους πολίτες του και με σεβασμό στον άνθρωπο.  Στο πλαίσια αυτά κινείται, άλλωστε, και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) με θέμα «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας». Σύμφωνα με το νέο σύστημα όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και φέρουν νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως και παιδιά μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, έγκυες, θα έχουν -πλέον- πλήρη υγειονομική, φαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη. Παράλληλα, απλοποιείται το σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων και οι δικαιούχοι θα τα προμηθεύονται μέσω των ΚΕΠ. Με το βιβλιάριο αυτό όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, με αποτέλεσμα οι ανασφάλιστοι να αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τους ασφαλισμένους.
Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξει πλήρης, ισότιμη, δωρεάν υγεία για όλους. Θεωρούμε ότι η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και επομένως σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων. Αποτελεί προτεραιότητά μας η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, με έμφαση στην πρόληψη της ασθένειας και στην προαγωγή της υγείας και την περίθαλψη, αλλά και τη μετανοσοκομειακή φροντίδα. Δίνουμε τη μάχη για τις ανάγκες των πολλών. Η κυβέρνησή μας θα εφαρμόσει τις εξαγγελίες της.

Βασίλης Τσίρκας
Βουλευτής Άρτας-ΣΥΡΙΖΑ

8-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: