powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Υπουργείο Παιδείας: Διευκρινιστικές οδηγίες για τις Πανελλαδικές


Την Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2015 και η αγωνία των μαθητών αλλά και των γονιών τους ανεβαίνει στο κατακόρυφο.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστικές ανακοινώσεις για να βοηθήσει τους υποψηφίους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην προετοιμασία τους για την εξεταστική διαδικασία.
1. Θέματα Πανελλαδικών
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr , την ώρα που θα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Αμέσως μετά, τα θέματα θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr .
Επιπλέον, από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε το μηχανογραφικό δελτίο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 το οποίο αναρτάται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr  στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.
2. Μηχανογραφικό δελτίο
Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
3. Διαδικασία του10% χωρίς νέα εξέταση
Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι:
•Δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014).
•Οσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
4. Υπενθύμιση προγράμματος
Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνουμε ξανά στους υποψηφίους:
•Να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.
•Να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.
•Κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: