powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, «εγκέφαλος» του κυκλώματος και άλλοι επτά ημεδαποί, κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, έγκλειστους σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα είκοσι ένα (21) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (1.383,3) γραμμάρια ηρωίνης, (39,3) γραμμάρια κοκαΐνης, πέντε ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (955) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, «εγκέφαλος» της σπείρας και επτά (7) ημεδαποί (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 30 ως 54 ετών), κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, της αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο ημεδαποί, έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα είκοσι ένα (21) άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Η σύλληψη των μελών της σπείρας καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα στοχευμένης και κατάλληλα σχεδιασμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα και οδήγησε στη διακρίβωση της εγκληματικής δραστηριοποίησής τους στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων κατάφεραν να συστηματοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.
Στα πλαίσια αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
(3) ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (1.130) γραμμαρίων
(60) φιξάκια με ηρωίνη, βάρους (253.3) γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση.
(20) φιξάκια κοκαΐνης, βάρους (39,3) γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση.
(18) ναρκωτικά χάπια και αμπούλες.
πέντε (5) ζυγαριές ακριβείας.
το χρηματικό ποσό των (955) ευρώ.
(17) κινητά τηλέφωνα
διάφορες σημειώσεις.
σύνεργα και πλήθος κενών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στο διαμοιρασμό - διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: