powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Παραχώρηση εκτάσεων σε φορείς της Δυτικής Μακεδονίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 19/1/2012


Τρεις αποφάσεις παραχώρησης δύο οικοπέδων συνολικού εμβαδού 9.775 τ.μ. στο δήμο Εορδαίας και ενός κοινόχρηστου αγροτεμαχίου εμβαδού 9.995 τ.μ. στη Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε), υπέγραψε χθες Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2012, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, ικανοποιώντας τα αιτήματα των φορέων, που ζητούσαν τις συγκεκριμένες εκτάσεις για την εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δύο πρώτες αποφάσεις, παραχωρούνται δωρεάν στο δήμο Εορδαίας:
Το υπ’ αρίθμ. 142 οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1.557 τ.μ, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Δροσερού, με σκοπό τον εξωραϊσμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται και το πρώην Κέντρο Νεότητας, καθώς επίσης και
Το υπ’ αρίθμ. 384 οικόπεδο συνολικού εμβαδού 8.218 τ.μ, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Ασβεστόπετρας, με σκοπό την κατασκευή κερκίδων που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του υφιστάμενου γηπέδου.
Επίσης, σύμφωνα με την τρίτη απόφαση, παραχωρείται δωρεάν στη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. έκταση 9.995 τ.μ. που εμπίπτει στο υπ. αρίθμ. 1063λζ κοινόχρηστο χερσολίβαδο της Αναμόρφωσης της Οριστικής Διανομής του Αγροκτήματος «Άργος Ορεστικό» έτους 1966 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με σκοπό την αξιοποίησή της από την Τοπική Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων Καστοριάς και συγκεκριμένα για τη μεταφόρτωση των σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών των δήμων της Π.Ε. Καστοριάς.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησε τις συγκεκριμένες παραχωρήσεις, έχοντας ως γνώμονα τις προοπτικές ανάπτυξης που θα έχει για τις τοπικές κοινωνίες η κοινωφελής αξιοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: