powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ιταλοί κυνηγοί λεηλατούν την Ήπειρο .

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, κυρίως στο Νομό Θεσπρωτίας, αλλά και σε άλλους κυνηγότοπους της Ηπείρου, οι οποίοι δέχονται μία άνευ προηγουμένου λεηλασία από Ιταλούς κυνηγούς.
Κυκλοφορούν με το τζιπάκι τους, τα όπλα τους, τις μηχανές, τα ψυγεία και τα είδη κατασκήνωσης τους. Έχουν μαζί τους τα κυνηγόσκυλα και ότι άλλο απαιτείται ώστε να είναι πιο φονικοί με το θήραμα τους. Φέρουν κυνηγετική άδεια και είναι οργανωμένοι ανά ομάδες. Κυνηγούν μεθοδικά και αποτελούν τη σύγχρονη λαίλαπα για την τοπική πανίδα ειδικά στα πτηνά, τα οποία στην κυριολεξία αφανίζουν με αποικιοκρατική νοοτροπία.
Εδώ το κυνήγι δεν είναι άλλο ερασιτεχνισμός και χόμπι, μα φονική μέθοδος και επάγγελμα. Φήμες λένε ότι κυνηγούν και πουλάνε σε ακριβά εστιατόρια της Ιταλίας.
Ο λόγος για τους Ιταλούς κυνηγούς που στην κυριολεξία θερίζουν όποιο κοπάδι πουλιών βρουν μπροστά τους.
Είναι τόσο οργανωμένοι που έχουν μαζί τους ειδικά ψυγεία, μηχανές του κιμά για να μπορούν να βγάζουν με κάθε νομότυπο τρόπο τα θηράματα τους έξω από τη χώρα.
Και μπορεί έναντι ταπεινών 150 Ευρώ, να φέρουν νόμιμη κυνηγετική άδεια, ωστόσο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κερδοσκοπεί εις βάρος της τοπικής πανίδας.
Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν σέβονται κανέναν κυνηγετικό κανόνα, ενώ μεγάλες είναι οι φθορές που προκαλούν σε αγροκτήματα και σταβλικές εγκαταστάσεις. Σημαντικές είναι οι αναφορές αγροτών και κτηνοτρόφων που ζημιώνονται από τη δραστηριότητα τους.
Οι κυνηγετικοί σύλλογοι οφείλουν να ενεργοποιηθούν , όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας όπως η δ/νση δασών και οι δ/νσεις που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία.
Η υπόθεση επίσης οφείλει να απασχολήσει τη δικαιοσύνη και τον αρμόδιο εισαγγελέα, γιατί το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα είναι επί της ουσίας ότι μας έχει απομείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: