powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εννέα συλλήψεις για παιδική πορνογραφία


Image
Εμπλεκόμενος και στην Άρτα
Την 19-1-2012 στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΙΚΑRUS», που πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακής έρευνας, συνελήφθησαν εντός ορίου της αυτόφωρης διαδικασίας, 9 άτομα, (-8- ημεδαποί και -1- υπήκοος Γαλλίας), σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία με τις ίδιες κατηγορίες και σε ακόμα (5) άτομα. Επιπλέον, ο Γάλλος υπήκοος κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας κατά την σύλληψη του, ενώ ένας από τους ημεδαπούς και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης. Σε έρευνα που έγινε στις οικίες και σε χώρους εργασίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 σκληροί δίσκοι Η/Υ και (11) φορητοί Η/Υ, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και αφορά οκτώ ημεδαπούς και ένα Γάλλο υπήκοο, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή  υλικού παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση του διαδικτύου, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και της παραγωγής του υλικού της παιδικής πορνογραφίας, συνδεομένης με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.
Πρόκειται για τους:
  • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1945 στον Πειραιά,  συνταξιούχο.
  • ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗ Χρήστο του Φωτίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι, φοιτητή.
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασίλειο του Δημοσθένη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα,  οδηγό σχολικού λεωφορείου.
  • ΔΑΝΙΗΛ Παναγιώτη του Ευστρατίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα,  ιδιωτικό υπάλληλο.
  • ΙΤΣΙΟ Απόστολο του Σωτηρίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματία.
  • ΜΟΥΣΤΑΚΗ Θεόδωρο του Δημητρίου και της Σεβάσμιας, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα,  επιχειρηματία.
  • GILLER Τardy του Gaston και της Genevieve, που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1947, τέως διπλωματικό υπάλληλο.
  • ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1965 στο Ηράκλειο Κρήτης, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας
  • ΠΑΤΕΛΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ζαχαρένιας, που γεννήθηκε το 1973, άεργο.
Διευκρινίζεται ότι οι συλλήψεις των εννέα ατόμων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τον Πειραιά, τα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης και την Κάρπαθο Δωδεκανήσου. Επιπλέον σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος πέντε ακόμη ατόμων σε Αθήνα, Κέρκυρα και Άρτα.
Στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, καθώς και για κάθε άλλη συναφή περίπτωση.
Τα στοιχεία επικοινωνίας της Υποδιέθυνσης Δίωξης Εγκλήματος είναι:
Διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ.115 22 - Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-6476464, 210-6476000
FAX : 210-6476462
E-mail: cybercrimeunit@hellenicpolice.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Website: www.hellenicpolice.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: