powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου PALSO με τον βουλευτή κ. Ιωάννη Στέφο


Την Παρασκευή αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ιωαννίνων συναντήθηκε με το Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Ιωάννη Στέφο, του παρουσίασε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των ΚΞΓ και ζήτησε τη συνδρομή του για την προώθηση τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την εξεύρεση λύσεων.
Συγκεκριμένα τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
Α)Η ασάφεια που επικρατεί ως προς τον όρο "οικοδιδασκαλία" η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία παράνομων διδακτηρίων χωρίς άδεια και έλεγχο πυρασφάλειας, στατικής επάρκειας και υγειονομικών προδιαγραφών απο τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).
Β) Το νομοθετικό κενό που αφορά στην ύπαρξη και λειτουργία των αποκαλούμενων Κέντρων Μελέτης και ιδιαίτερα όσων απο αυτά προσφέρουν και διδασκαλία ξένων γλωσσών χωρίς αδειοδότηση.
 Γ) Η άμεση δημιουργία φορέα αξιολόγησης της ποιότητας και αναγνωρισιμότητας πιστοποιητικών (πτυχίων) ξένων γλωσσών που χορηγούνται από αμφιβόλου προελεύσεως φορείς οι οποίοι κερδοσκοπούν εις βάρος γονέων και μαθητών.
Τέλος ζητήθηκε απο τον κύριο Στέφο να ασκήσει πίεση προς τον Υπουργό Παιδείας ώστε να επισπευσθεί η δημιουργία Γραφείου Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών στις τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των νομών ώστε να διενεργούνται άμεσα τέτοιου είδους έλεγχοι.

Επιπλέον πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση μας με τον κύριο Στέφο ο οποίος μάλιστα είχε ήδη ετοιμάσει δυο σχετικές επερωτήσεις προς τη Βουλή, γεγονός για το οποίο τον ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: