powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στην εταιρεία πληροφορικής Terracom


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος επισκέφτηκε την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη την εταιρεία πληροφορικής Terracom, η έδρα της οποίας είναι στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Κατά την συνάντηση, ο κ. Στέφος ενημερώθηκε από τους ιδρυτές και ιδιοκτήτες της εταιρείας κ. Ζαχαράκη Δημήτρη και κ. Γκούσκο Στέλιο για τις δράσεις της. Η Terracom ιδρύθηκε το 1999, και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής στην Βορειοδυτική Ελλάδα. Δραστηριοποιείται σε τρεις κυρίως τομείς: στις εφαρμογές σχετικές με εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στην ανάπτυξη πρωτοποριακών διαδικτυακών εφαρμογών και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων. Κατά τη συζήτηση, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο QR-Patrol, το οποίο είναι ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης περιπολιών και φυλάξεων και σήμερα έχει περισσότερους από 750 πελάτες σε 61 χώρες.
Αφορμή για την επίσκεψη του κ. Στέφου στάθηκε η μεγάλη διάκριση που έλαβε το 2016 η εταιρεία από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση της εταιρείας είναι ένα από τα πέντε ελληνικά έργα που έχουν εγκριθεί στο SME Instrument Phase 2 από το 2014 που ξεκίνησε το πρόγραμμα.
Ο κ. Στέφος εντυπωσιασμένος από τις δράσεις και την καινοτομία της εταιρείας τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και αξιοθαύμαστο να υπάρχουν τέτοιες εταιρείες σε μια μικρή πόλη σαν τα Γιάννενα, που δίνουν στον καιρό της κρίσης ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες να εργαστούν σε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον και να προσφέρουν στον τόπο τους, παράγοντας μάλιστα καινοτόμα προϊόντα».

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα συμμετοχής της εταιρείας στο επικείμενο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου που θα πραγματοποιηθεί 23-24 Οκτωβρίου στα Γιάννενα. Η συμμετοχή της Terracom στο συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία να αναδειχτεί το γεγονός πως η καινοτομία και η εξωστρέφεια είναι ό,τι χρειάζεται ο τόπος, ιδιαίτερα τον καιρό της κρίσης, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται το παράδειγμα και οι προοπτικές προς τους νέους επιστήμονες για να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: