powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Στέφος: Κείμενο για την τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη στην Βουλή στη συζήτηση για το ελληνικό


Οι μάσκες έπεσαν. Χιλιοειπωμένο και παρωχημένο αλλά πολύ αποτελεσματικό για τη σημερινή ομιλία Γεωργιάδη στη Βουλή στη συζήτηση για το Ελληνικό. Η τοποθέτηση Γεωργιάδη μόνο για το Ελληνικό δεν ήταν. Με φωνή στεντόρεια, παρόλο που αυτή τη φορά δεν πουλούσε βιβλία, μας έκανε μαθήματα για την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς. Η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς είναι η δικαιολογία του ακραίου νεοφιλελευθερισμού για την ανικανότητά που επέδειξε στην διαχείριση των πραγμάτων της χώρας. Είναι η ακροδεξιά αντίληψη -αυτός κι ο Βορίδης είναι από τους κυριότερους εκφραστές της- ότι για την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της χώρας, η αριστερά φέρει την κύρια ευθύνη. 
Γιατί, ως γνωστόν, η αριστερά δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τον κρατισμό, τον παρασιτισμό, τη διαφθορά, το ρουσφέτι, η αριστερά προκάλεσε τη διαπλοκή, η αριστερά διαχειριζόταν την οικονομική κατάσταση της χώρας με τον άκρατο δάνειο καταναλωτισμό και είναι η αριστερά αυτή που καλλιέργησε την ανομία, την ατιμωρησία και την έλλειψη αρχών στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο της χώρας. 
Κι όλα αυτά έγιναν γιατί η αριστερά κυβέρνησε τη χώρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της μεταπολίτευσης. Η πραγματικότητα, που επικαλέστηκε ότι υπερισχύει έναντι της αριστεράς, αντιστράφηκε πλήρως για να βολέψει τις ιδεοληψίες και τις εμμονές τις δικές του και του κόμματός του. Η Ελλάδα, μας είπε, έμεινε πίσω εξαιτίας των πεζοδρομίων. Προφανώς εννοούσε των διαδηλώσεων στους δρόμους αλλά ο καθένας με ό,τι είναι συνηθισμένος. Για τον “δημοκράτη”, η έκφραση της αντίδρασης των πολιτών είναι οπισθοδρόμηση.
Σε κάποιο άλλο σημείο του παραληρήματός του, ο ανεπάγγελτος κατηγόρησε σωρηδόν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για καρεκλολαγνεία. Αυτός που έχει αλλάξει τις κομματικές του τοποθετήσεις ανάλογα με τις προοπτικές που του έδινε κάθε φορά ο κομματικός σχηματισμός για να βγει βουλευτής, που από αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη έγινε συνεργάτης και υπουργός του Σαμαρά.

Ας έρθουμε όμως και στη ουσία των πραγμάτων. Αν ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μας έλυσε κάθε απορία, ο Γεωργιάδης απλώς επιβεβαίωσε την επιλογή ακόμα πιο ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τη Ν.Δ. Η ατζέντα της Ν.Δ. περιλαμβάνει περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Η ατζέντα της Ν.Δ. περιλαμβάνει την ίδια πολιτική που άσκησε ο τωρινός αρχηγός της όταν ήταν επικεφαλής στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ατζέντα της Ν.Δ. περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση του κεφαλαίου και την φτωχοποίηση ακόμη περισσότερων κοινωνικών στρωμάτων. Κι ο Μητσοτάκης ανέλαβε την “ιστορική ευθύνη” να την εφαρμόσει για τη σωτηρία της χώρας. Η μοναδική του ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα είναι να την αφήσει ήσυχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: